Vakıfbank Türkiye Ekonomisine 210 Milyar TL Katkı Sağladı!

VakıfBank 2017 yılının ilk yarısında 2 milyar 121 milyon TL net kar elde etti. VakıfBank’ın nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığı ile ekonomiye sağladığı destek 210 milyar TL’ye ulaşırken, bankanın aktif büyüklüğü yıllık yüzde 22 artışla 236 milyar TL’yi aştı.

Vakıfbank’ın 2017 yılına ait Ocak ile Haziran ayları arasındaki finansal sonuçları açıklandı.

Ülke Ekonomisine Sağlanan Finansman 210 Milyar TL

Vakıfbank, konsolide olmayan finansal sonuçlara 2017 yılının Ocak ile Haziran ayları arasındaki dönemde 2 milyar 657 milyon TL değerinde brüt kar elde etti. Brüt kardan 536 milyon TL değerindeki vergisinin ödemesini kenara ayırdığında ise 2 miyar 121 milyon TL değerinde net kar elde etmiş oldu. Bunların sonucunda Vakıfbank’ın ülke ekonomisine sağladığı finansman tutarı nakdi ve gayrinakdi olarak 210 milyar TL’ye tekabül ediyor.

Özcan: Ekonomiye Destek Vermeye Devam Edeceğiz!

Konuya ilgili değerlendirmelerde bulunan Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, hem çeyrek dönem hem de yıllık dönemde konuyu ele aldığı zaman ana bilanço kalemlerinde sektörden daha hızlı büyüme faaliyeti gösterdiklerini söyledi. İlk sırada krediler, mevduatlar ve toplam aktifler bulunduğu zaman her gruptaki pazar paylarını yükseltmeye devam ettiklerini, güçlü olan likitide yapıyı ve müşteri odaklı çalışma performanslarını her zaman artırdıklarını, ülke ekonomisine destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Vakıfbank Gene Müdürü Mehmet Emin Özcan, bankacılık sektöründeki faaliyetleri de artırmaya devam edeceklerini söyledi.

Özcan, Yeni Türkiye’nin lider bankası olma vizyonu ile birlikte uyum göstererek uluslararası sermaye piyasalarındaki yenilikçi ve öncü konumlarından memnun olduklarını dile getirdi.