Öğrenciler Kredi Alabilir mi? Kredi Kartı Alabilir mi?

Ailesinden uzak yaşayan öğrencilerin en çok merak ettiği sorulardan biri öğrenciler kredi alabilir mi? Gerekli şartların sağlanmasıyla birlikte öğrenciler hem kredi hem de kredi kartı alabilirler.

Öğrenciler Kredi Alabilir mi?

Öğrencilerin kredi alabilmeleri için çok önemli 3 tane şart bulunmaktadır. Bunlar gelir, kredi notu ve sigorta. Belgelenebilir bir gelire sahip olmak, en az 3 aylık sigortanın olması ve kredi notunun kredi almak için yeterli seviyede olması. Bunlardan birinin olmaması durumunda öğrencilerin kredi alması pek mümkün değildir. Ancak öğrenci çalışıyorsa, aylık geliri varsa ve bunu belgeleyebiliyorsa, aynı zamanda çalıştığı kurum tarafından sigorta da yapılıyorsa kredi almaları mümkün. Bu durumda da talep edilen kredi tutarı önemli bir detay.

Ancak öğrenciler çalışmıyorsa kredi alabilir mi? Evet. Eğer öğrenciler 18 yaşından büyüklerse ve kendi üzerlerinde tapulu bir gayrimenkul bulunuyorsa kredi almaları mümkün. Bu durumda gayrimenkulün ipotek gösterilmesi gerekiyor. Kredi başvuru yapıldığında gayrimenkul üzerine ipotek konuluyor. Ödemeler sona erdikten sonra ise gayrimenkul ipoteği kaldırılıyor.

Öğrenciler Kredi Kartı Alabilir mi?

Öğrencilerin krediye göre kredi almaları çok daha kolay. Kredi için sigorta, en az 3 aylık sigorta ve 18 yaşından büyük olması gibi şartlar aranırken kredi kartında böyle bir şey bulunmamaktadır. Çok sayıda banka öğrenciler için kredi kartı ürünleri sunarlar. Söz konusu kart standart kredi kartlarından farklıdır. Çok daha az kapsamlı ve az limitlidir. Ancak yine de bir öğrenci için yeterli her şey mevcuttur.