Vakıfbank’ın Genel Müdürlük Görevine Mehmet Emin Özcan Atandı!

2013 yılı Mart ayından beri Vakıfbank Genel Müdürlük görevini yürüten Halil Aydoğan’ın yerine Vakıfbank’ta 4 senedir başkanvekilliği görevini yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı ve Vakıfbank’ın eski Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Mehmet Emin Özcan atandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Emin Özcan, uzun yıllardır hizmet veren ve vakıflardan sağladıkları güç ile birlikte varlıklarını Türkiye ekonomisine önemli ölçütte etki ettiğini belirtti.

Geçen sene Vakıfbank‘ın nakdi kredilerini senelik bazda ele alındığında bankacılık sektörünün ortalamasının üzerine çıktıklarını, yüzde 19,2 oranında artış meydana geldiğini, bu artış işe 147 milyar Türk Lirası düzeyine kadar ulaştıklarını söyleyen Mehmet Emin Özcan, nakdi ve gayri nakdi kredilerinde ise yüzde 20’lik artış yaşadıklarını, bu artış ile beraber 187 milyar Türk Lirasına kadar ulaştıklarını söyledi.

Özcan: Vakıfbank Türkiye Ekonomisinin Kalkınması için Katkı Sağlıyor

Sermayedeki yeterlilik rasyosu kısıtını rağmen Vakıfbank aktif büyüklüğünü 2015 senesine göre yüzde 16 oranında yükselttiklerini ve 213 milyar Türk Lirası değerine kadar çıkarttıklarını söyleyen Mehmet Emin Özcan, ülke kalkınması için önemli oranda katkı sağladıklarını belirtti.

Vakıfbank Aktif Büyüklüğü Rekor Seviyede!

2017’nin ilk çeyrek dönemini 2016’nın aynı dönemi ile kıyaslayan Özcan, aktiflerde yüzde 16 oranında yükselme olduğunu, toplam aktiflerin ise 221 milyar Türk Lirasının üzerine çıktığını söyledi. Şuanda 221 milyar Türk Lirası’ndan çok daha büyük bir maddi varlığın banka tarafından yönetildiğini vurgulayan Özcan, yine aynı zamanda 1 milyar 225 milyon Türk Lirası tutarında net kar elde ettiklerini ve o alanda rekor seviyeye ulaştıklarını ifade etti.