Yeni Otomobil Sahibi Olmak İsteyenlere Vakıfbank’tan Uygun Faizli Taşıt Kredisi!

Ülkemizde yıllardır bankacılık sektöründe faaliyet gösteren, müşterilerinin ihtiyaçlarına her türlü nakit desteğini veren, zaman zaman kredi kampanyaları düzenleyen Vakıfbank, herkesin hayali olan yeni araba sahibi olmayı gerçeğe dönüştürüyor.

Yeni araba sahibi olmak herkes ister ancak bunun için yeterli miktarda nakitimizin olmadığı, borç bulamadığımızın yakınlarımızın olduğu durumlar olur. Vakıfbank’ta bu kapsamda 0 km araçlar için taşıt kredisi imkanı sağlıyor.

Yeni araçlar için taşıt kredisi faiz oranları yüzde 1,45 olup, sabittir. Taşıt kredisi tutarına ve uzatılan vade süresine göre faiz oranlarında değişiklik yapılmamaktadır. Ayrıca kurda meydana gelen faiz değişimlerinde de etkilenmemektedir.

Taşıt kredileri verilirken bankalar bir takım hesaplamalar yaparlar. Bu hesaplamalar taşıtın değeri üzerinden ne kadar kredi verilip verilmeyeceğidir. Bireylerin taşıt kredi başvurusunda araca ait proforma fatura getirmeleri istenmektedir. Bu fatura üzerinden kredi kullanımı belirlenir. Aracın değerinin 50.000 TL ve altında olmasına ya da bu değerin üzerinde olmasına göre oranlar ile çarpılır. Yani Aracın değeri bu değerden düşük ise yüzde 70’si kadar, fazla ise 50 bin’den geriye kalan değerin yüzde 50’si ile toplanıp verilir. Örneğin; 100.000 TL taşıt için ilk 50.000 TL’lik hesaplama yapılır. Bu değer yüzde 70 ile çarpılır ve 35.000 TL hesaplanır. Geriye kalan 50.000 TL için yüzde 50 hesaplanır ve 25.000 TL elde edilir. Yani 100.000 TL araç için 35.000+25.000= 60.000 TL taşıt kredisi verilir.

Azami vade süresi 48 ay olup, eşit taksitler, değişken taksitler ya da 3 ayda ödemeli taksitler şeklinde ödeme planları düzenlenir. Ödeme planı müşterinin isteğine göre yapılır. Kredi yalnıza aylık geliri olan, bunu bankaya belgeli sunabilenler için geçerli olmaktadır. Gelirleri olmayan, sigortalı işte çalışmayanların kredi başvurularına red gelir. Ayrıca krediye ilişkin teminat alınır. Bu teminat için bireyler satın aldıkları arabayı gösterebilirler. Ya da bireylerin kendilerine ait başka bir gayrimenkulleri varsa bunları teminat olarak gösterebilirler.

Vakıfbank taşıt kredisi faiz oranları 12 Eylül 2017 tarihinde Kredi360 internet sitesinin editörleri tarafından aşağıda yer alan bağlantı kullanılarak oluşturulmuştur.

https://www.vakifbank.com.tr/faiz-oranlari-ve-faiz-maliyet-tablolari.aspx?pageID=658&itemID=1055#item-1055

Aynı zamanda internet sitemizde yer alan krediler kategorisi vasıtası ile de diğer bankalar tarafından düzenlenen kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.