Yapı Kredi Bankası Büyümesini Sürdürüyor! Net Kar 2 Milyar 735 Milyon TL

Yapı Kredi Bankası’nın bu yılın Ocak ayı ile Eylül ayı dönemindeki bilanço rakamları açıklandı.

Yapı Kredi Bankası’nın aktiflerinin toplamı 294 milyar Türk Lirasına ulaşırken, bankanın net karı ise 2 milyar 735 milyon Türk Lirası olarak açıklandı.

Açıklanan verilere göre, Yapı Kredi Bankası’nın konsolide bazlı kredilerinin toplam incelendiğinde bu yılın Ocak ve Eylül dönemleri arasında 267,2 milyar Türk Lirası olduğu belirtildi. Bankanın net karı geçen yılın aynı dönemlerinde tek seferlik gelirler hariç tutulmak üzere yüzde 27 oranında yükseldi. bu yükseliş ile de 2 milyar 735 milyon Türk Lirasına çıktı.

Yapı Kredi Bankası‘nın yapmış olduğu açıklama doğrultusunda bu yılın ilk 9 aylık sürecinde tek seferlik gelirler hariç tutulmak üzere elde edilen net gelir 2016 yılının aynı dönemleri ile karşılaştırıldığı zaman yüzde 27 oranında yükseldi. Bu yükseliş ile de net kar 2 milyar 735 milyon Türk Lirasına ulaştı. Bankanın konsolide bazlı kredilerinin toplamı incelendiğinde 267,2 milyar Türk Lirası değerinde olduğu, sermaye yeterlilik rasyosunun ise yüzde 14,9 oranında artış gösterdiği açıklandı.

Açıklanan veriler ile ilgili açıklamalarda bulunan Yapı Kredi Bankası’nın CEO’su Faik Açıkalın, ülkemizde Merkez Bankası tarafından enflasyona odaklı uygulanan sıkı para politikasının bu yılın üçüncü çeyrek döneminde de devam ettiğini, Kredi Garanti Fonu ilk sırada yer almak üzere devletin almış olduğu ekonomik kapsamdaki önlemler ile özel tüketimde artış meydana gelmesinin etkisi ile Türkiye’deki Gayri Safi Yurtiçin Hasıla oranlarının yüzde 5,1 oranında yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Ekonomik olarak güçlü büyümenin bankacılık sektörünün kredi hacmine önemli ölçüde etki ettiğini söyleyen Açıkalın, kredi hacminin bu sayede büyüdüğünü, bankanın kredilere uygulamış olduğu büyüme stratejisini bu dönem zarfında da devam ettirdiğini, bu sayede aktiflerinin toplamının 294 milyar Türk Lirasına ulaştığını, net karının da 2 milyar 735 milyon Türk Lirasına ulaştığını söyledi.