Yapı Kredi’den Kadın İstihdamı Başarısı!

Yapı Kredi Bankası’nın 2017 yıl sonundaki çalışan sayısına göre oranları açıklandı. Banka, yüzde 62’lik kadın çalışan oranı ve 833 olan kadın yönetici sayısı ile sektörün liderliğini elinde tuttu.

Yapı Kredi Bankası, kadın çalışan rakamlarını açıkladı. 2017 yıl sonu verilerine göre bankanın çalışanlarının yüzde 62’si kadınlardan oluşurken, banka içerisinde farklı departman ve alanlarda yönetici konumunda bulunan yönetici sayısı ise 833 olarak kayıtlara geçti. Aynı zamanda bankanın yeni işe alım yaptığı bireyler arasındaki kadın istihdam oranı da yüzde 61,3 olarak kayıtlara geçti.

Konu hakkında görüş ve değerlendirmelerini ileten Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Gökhan Erün, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, bu bilincin de vatandaşların halkın her katmanında aşılanarak, hissettirilmesi aşamasında Yapı Kredi Bankası’nın önemli bir rol üstlendiğini, kadınların iş hayatına katılmalarını banka olarak medeniyet göstergesi olarak gördüklerini, kadın çalışan oranı sayesinde ekonomik ve toplumsal gelişim arasında güçlü bir bağın ortaya çıktığını da hayata geçirilen araştırmalar sayesinde ispatlandığını ifade etti.

Sadece Türkiye’nin değil, Dünya’nın gelişmesi için cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Erün, Yapı Kredi Bankası’nın sadece bankacılık sektöründe değil, tüm sektörler içerisinde kadın istihdamı ve cinsiyet eşitliği konusunda öncü bir rol model haline geldiğini, Yapı Kredi Bankası’nda kadın istihdamı konusunda en başarılı 5 şirket arasına girilmesinin başarıldığını, kadın istihdamının banka genelinde yüzde 61,3 oranında olduğunu, yöneticiler içerisindeki kadın oranının da yüzde 42 seviyesine ulaştığını ifade etti.

Yeni işe alım aşamalarında kadın çalışanlara öncelik verdiklerini ifade eden Erün, tüm planlamalarda kadın – erkek çalışan sayısının dengede kalmasına önem verdiklerini, gelecek dönemlerde de Yapı Kredi Bankası olarak kadın çalışan istihdamı konusunda örnek olabilecek çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade etti.