6 Milyon Vatandaş Yeniden Yapılandırma Kanunundan Yararlandı

Yeni Yapılandırma Kanunu ve mevcut durumdaki yapılandırma kanunu kapsamında Bakanlıkta toplantı düzenleyen Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugüne kadar 8,5 milyon adet vergi dairelerine başvuru aldıklarını, 80,4 milyar tutarın ise yapılandırma yaptıklarını açıkladı. Söz konusu kanun kapsamında yararlanan vatandaşın 6 milyon olduğunu söyledi.

Vergi daireleri tarafından 16 milyar lira tutarında, 1,5 milyar lira tutarında Gümrük ve diğer idarelerin ve 3,4 milyar lira tutarında ise Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından toplamda yaklaşık olarak 21 milyar lira tutarında tahsilat gerçekleştiğini söyleyen Naci Ağbal, önemli ölçütte olanakların sağlandığı kanundan faydalanmak için son günün ise 31 Mayıs Çarşamba olduğunu, bu sürenin ise uzatılmasının söz konusu olamayacağını belirtti.

Son günlerde tüm vergi dairelerinin yoğunluk olmaması için yarın ve çarşamba günü tüm gün yanı gece 12’ye kadar hizmet vereceğini, son vatandaşın ödemesi yapılana kadar da hizmet verileceğini söyleyen Naci Ağbal, kamu bankalarının ise çarşamba günü akşam saat 21.00’a kadar hizmet vereceğini söyledi. Vergi dairesine gitmek istemeyip banka şubesinden ödemelerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için de kamu bankaları hizmet verecektir. Naci Ağbal, benzer şekilde özel banklarında vatandaşların ödemelerini yapmaları için mesai saatlerinde inisiyatif kullanmaları temennisinde bulundu.

Yapılan yeni düzenleme ile birlikte vergi sistemine yeni bir müessese kazandırdıklarını belirten Naci Ağbal, zaman zaman zor durumda olan vatandaşlar için vergi borçlarını en uygun şartlarda ödemeleri için yapılandırma kanunlarının düzenlenmesi, yeni bir sistemin olması gerektiğini söylediklerini hatırlattı.