Alışveriş Merkezleri Turizm Sektörü için Önemli!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, AVM’lerin turizm sektörü için çok önemli olduğu konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, ülkemizdeki alışveriş merkezlerinin turizm sektörü kapsamında önemli bir yerinin olduğunu, alışveriş merkezlerinin önemli ölçütte çekim gücüne sahip olduğunu söyledi. Alışveriş merkezlerini bacası olmayan fabrikalara benzeten Aziz Torun, yabancı turistlerin çok akın ettiğini belirtti.

Bir program kapsamında Bursa’ya giden ve orada basına sözlü açıklamalarda bulunan Aziz Torun, ülkemizdeki alışveriş merkezlerinin 2002’de faaliyete başladığını, 2005 yılında giderek hızlandığını ve büyüyen ivme ile şuanda en çok adım atılan yerlerden biri olduğunu belirtti.

Alışveriş merkezleri kapsamında son dönemlerde herhangi bir yatırım yapmadıklarının bilgisini aktaran Aziz Torun, önceki dönemlerde çalışmalarına başlanan projelerin şuanda devam ettiğini söyledi. Şuanda yeni açılacak ya da açılışlarının yapılacağı ortalama 3-5 adet alışveriş merkezlerinin bulunduğunu söyleyen Aziz Torun, AVM’lere yapılan yatırımların 4-5 yıl önce sağlandığını açıkladı. Açılışlarının yapılacağı alışveriş merkezlerinin çalışmalarının önceki dönemlerde yapıldığını söyleyen Torun, inşaatlarında ya da açılışlarında bir takım problemlerden dolayı gecikmeler yaşandığının bilgisini verdi.

Torun: Halen Daha AVM’siz Şehirlerimiz Var!

Bugünkü yatırımcıların arsa alıp, alışveriş merkezi yapma niyetlerinin olmadığını söyleyen Aziz Torun, bunun nedeninin ülkemizin artık alışveriş merkezlerindeki doygunluğuna ulaştığını söyledi. Halen daha AVM’lerin olmadığı şehirlerimizin bulunduğunu belirten Torun, o şehirlere AVM’lerin yapılmasının iyi olacağı değerlendirmesini yaptı.

Alışveriş Merkezlerinin büyükşehirlerde çok revaçta olduğunu, turizm sektörü kapsamında da çok önemli olduğunu söyleyen Torun, AVM‘lerin çekim güçlerinin çok yüksek olduğunu, bunun tüm dünya ülkelerinde aynı olduğunu söyledi. Dubai’nin esasında bir perakende alışveriş şehri olduğuna dikkat çeken Torun, turizm kaynaklarının çoğunun alışverişten sağladıklarını söyledi. AVM’lerin aynı zamanda ülkemizdeki istihdam için çok güzel bir kaynak olduğunu belirten Torun, alışveriş merkezlerini bacası olmayan fabrikalara benzetti.

Mall Of İstanbul’da 3 Bin Kişi İstihdam Ediliyor!

Mall Of İstanbul’da perakende mağazalarında toplamda 3 bin kişinin istihdam edildiğinin bilgisini veren Aziz Torun, bu rakamın sadece o AVM’deki çalışan sayısı olduğuna dikkat çekti. Bunun sonucunda yoğun bir şekilde yabancı turistlerin akın ettiğini söyleyen Torun, yoğun bir şekilde de döviz harcamalarının yapıldığını söyledi.

Torun: Döviz Getirmek için Çok Uğraşıyoruz!

Aziz Torun, Türkiye’ye yabancı turistler aracılığı ile döviz getirmeye uğraştıklarını ifade etti. Perakende sektörünün döviz harcamaları için önemli bir sektör olduğunu sözlerine ekledi. Bu kapsamda ticaret kurallarının geçerli olduğunu belirten Torun, yapılan bu çalışmaların ticari olduğunu, ekonomideki iyi paranın kötü parayı kovduğu söylemini örnek vererek ifade etti. Projeler yanlış olduğu zaman kapanıp tekrar yapıldığını söyleyen Torun, AVM’lerin bu kadar çok olmasına tepki gösterilmemesi gerektiğini, ticari sektör için çok güzel gelir kaynağı olduğunu söyledi.