Asgari Ücret Görüşmelerinde İşverenlerin Teklifi Bekleniyor!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, vatandaşların 2018 yılı itibariyle alacakları asgari ücret maaşını belirlemek için görüşmelerini yapmaya devam ediyor. Komisyonun üçüncü toplantısı yarın gerçekleşecek.

Hem işçi, hem işveren, hem de hükümet temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılı itibariyle vatandaşlara verilecek asgari ücretin miktarını belirleme ve kararlaştırma aşamasında üçüncü toplantısını yarın gerçekleştirecek. Son toplantıda işçileri temsil eden Türk-İş Sendikası, asgari ücret için net bin 893,90 kuruşluk teklif vermiş iken, yarın gerçekleştirilecek toplantıda işverenlerin temsilcisi olan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)’in teklifini sunması bekleniyor.

Türkiye genelinde çalışmakta olan, yaklaşık 6 milyonluk çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri için yarın gerçekleştirilecek olan toplantı, TİSK’in ev sahipliğinde gerçekleşecek. Komisyona başkanlığı ise Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder gerçekleştirecek iken, işçileri temsil etmek için katılım sağlayan Türk-İş Heyetine Nazmi Irgat, işverenleri temsil etmek için katılım sağlayan TİSK heyetine de Akansel Koç başkanlık edecek.

Bir önceki toplantıda teklif ve talebini bildiren Türk-İş’in açıklaması sonrasında değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, resmi taleplerinin bin 893,90 Türk Lirası olduğunu, bu rakamın kabul görmesi halinde imzanın hemen atılabileceğini ifade etti.

Normalde yıllık olarak belirlenmekte olan asgari ücret için TİSK, 2018 yılında asgari ücretlerin altışar aylık dilimlere göre belirlenmesini talep ederken, sebep olarak da enflasyon verileri dışında olan işsizlik oranlarının, yaşanabilecek risklerin ve rekabet gücünün de asgari ücretin belirlenmesi aşamasında dikkate alınması gerektiğini paylaştı.