Bakan Zeybekci’den Döviz Yorumu!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dün itibariyle ani bir yükselişe başlayan ve ivmesini artırarak hızlı bir yükselişe geçen Dolar kuru hakkında değerlendirmelerini kişisel Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdi. Bakan Zeybekci, sağlıksız fiyat oluşumlarının yaşanmakta olduğunu, en doğru hamle için en uygun zamanın beklendiğini, bu konuda adım atılacağına güvenin tam olduğunu belirtti.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, bireysel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada reel ekonominin, büyüme oranlarının, elde edilen ihracat rakamlarının, istihdam oranlarının ve kapasite kullanım oranlarının, Türkiye ekonomisinin geleceğe dair güçlü beklentilerinin öncü gösterge olarak yatırım teşvik başvurularını kabul ettiklerini, aynı zamanda Türkiye’nin dünya genelindeki en iddialı teşvik sistemine sahip olduğunu, bu sisteme olan ilginin her geçen gün arttığını, Türkiye’nin kur ve faiz oranları açısından hak etmediği dalgalanmalarla karşı karşıya kaldığını, döviz piyasalarında da sağlıksız fiyat oluşmalarının gerçekleştiğini ifade etti.

Bakan Zeybekci, döviz kurlarının ani ve sert yükselişi için ilgili kurumlar tarafından, reel sektörün elde ettiği yükselme ve büyüme başarısının, çalışanların alın terinin heba edilmemesi adına, döviz piyasalarında ortaya çıkan dengesizliğin kaldırılması için gerekli araç ve yetkiye sahip olduğunu, ilgili kurumların bu sorumlulukları alıp, en doğu hamle için en uygun zaman içinde gerçekleşme yapacaklarını belirtti.

Açıklamalarında Ak Parti hükümetinin her zaman serbest piyasa ekonomisini temeline aldığını, bu anlayışla da yoluna devam edeceğini, hem mali disiplinden, hem de enflasyonla mücadeleden ödün verilmeyerek, dengeli ve sürdürülebilir büyüme hedeflerinin gerçekleşmeye devam edeceğini ifade eti.

Bakan Zeybekci tarafından bu açıklamaların yapıldığı dakikalarda Dolar Türk Lirası karşısında 4,92 Türk Lirası seviyesini aşmıştı.