Balıkesir OSB 1,5 Milyon Dolarını TL’ye Çevirdi

Ekonomide yaşanan dengesizliklerden dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dolarların Türk Lirasına çevrilmesi konusunda çağrıda bulundu. Bu kapsamda da Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, ellerinde bulunan 1 milyon 160 bin dolarını Türk Lirasına çevirme kararı aldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Balıkesir Valisi ve Balıkesir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Yazıcı, Türkiye ekonomisinin kötüye gitmediğini ancak herkesin Türk Lirasına destek vermesi gerektiğini, yapılan tüm yaptırımların sadece baskı unsurundan ibaret olduğunu, bu kapsamda da gerekli tüm önlemlerin devlet tarafından alındığını söyledi. Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduklarını söyleyen Yazıcı, tüm vatandaşların da milli mücadeleye destek vermesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin güçlü ve kararlı bir şekilde yoluna devam ettiğini söyleyen Yazıcı, tüm zor zamanlarda devlet için gerekli olan neyse onun yapılacağını, Türk Lirasına herkesin güvenmesi gerektiğini, yalnızca bu sayede ekonomik saldırıların üzerinden gelinebileceğini, devletin her zaman vatandaşlara sahip çıktığını, vatandaşların da her zaman devlete sahip çıkacağını, Türkiye’nin hepimizin olduğunu, kimsenin de gidecek bir yerinin olmadığını, herkesin bu topraklarda yaşamak zorunda olduğunu söyledi. Türkiye topraklarında her zaman yaşayacağımızı söyleyen Yazıcı, içimize fitne ve fesatlık sokmaya çalışanların olacağını, hepimizin bunlara dur diyeceğini, hiçbir kimseye fırsat tanınmasının mümkün olmayacağını, Türkiye’nin huzurunun her şeyden önemli olduğunu söyledi.