Başaran: Anneler Gününde İlk Tercih Edilen Hediye Çiçek Oluyor

Türkiye Çiçekçiler Birliği (TÇB) Başkanı İsmail Başaran, anneler günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Anneler Günü sebebiyle açıklamalarda bulunan İsmail Başaran, o özel gün için çiçek üretimi gerçekleştiren yerler ile çiçek satan dükkanlara hareket gelmesini beklediklerini söyledi. İsmail Başaran, yazılı açıklama ile de tüm annelerin anneler gününü en içten duyguları ile kutladığını söyledi.

Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü tüm özel günler için ülkemizde daima bir talep artışının söz konusu olduğunu söyleyen İsmail Başaran, anneler günü için de ülkemizdeki geleneksel sebeplerden ötürü ve annenin her zaman çok daha önemli olmasında dolayı o günün çok önemli olduğunu, annelere bir hediye alma, anneleri her zamankinden çok daha fazla mutlu etmek arzunun taşındığını söyledi. Mutlu etmek ifadesinin genellikle çiçek almak olduğunu ifade eden İsmail Başaran, hediyelerin çiçeğin yanında alındığını söyledi. İsmail Başaran, annelerin çiçeksiz düşünülemediğini ifade etti.

Cennetin annelerin ayaklarının altında olduğundan bahseden İsmail Başaran, annelerin hepimiz için çok değerli olduğunu, annelerin çiçeklerde kadar güzel olduğunu ve bu nedenle annelere hediye alırken ilk tercihimizin hep çiçek olduğunu söyledi. Bunun sonucunda anneler günü gibi özel bir günde çiçek satışlarında önemli ölçütte artış meydana geldiğini belirten İsmail Başaran, o günün çiçek üretici ve satışlarında hareket ve artış gelmesini beklediklerini ifade etti.

Saksı çiçek türlerinde en çok tercih edilenlerin genellikle Orkide, Menekşe, Guzmanya ve benzerleri olduğunu söyleyen Başaran, buket çiçeklerde ise en çok tercih edilenlerin gül, kır çiçekleri ve lilyum olduğunu söyledi. Türkiye bahar döneminde çiçeklerin açmaya başladığını, üretimi arttığını ve anneler gününün bu döneme denk gelmesi ile beraber satışların da arttığını söyleyen Başaran, Türkiye ekonomisine az da olsa bir hareket geldiğini belirtti.