Bunu Yaparsanız Tüm Paranızı Kaybedebilirsiniz!

FSA Genel Müdürü Bailey, Bitcoin yatırımcılarına sert bir uyarı yaptı. Bailey, yatırımcıların tüm paralarını kaybetlerine hazır olması gerektiğini ifade etti.

İngiltere Finansal Hizmetler İdaresi (FSA) Genel Müdürü Andrew Bailey, Bitcoin hakkında oldukça önemli açıklamalarda ve uyarılarda bulundu. Açıklamasında Bitcoin’e yatırım yapan kişilerin artık tüm paralarını kaybetmeye hazır olmaları gerektiğini ifade eden Bailey, sistemin bir kumar gibi işlediğini aktardı.

Yıl başındaki değeri 1.000 dolar civarında olan, şuanda ise 17 bin Dolar’ın üzerinde işlem gören Bitcoin, tüm zamanların en çok konuşulan finansal olayları arasına girmeyi başardı. Yıl genelinde yüzde bin 700 gibi bir değer kazancı yaşayan Bitcoin, bazı kesimler tarafından dijital altın, bazı kesimler tarafından kurtarıcı güç, bazı kesimler tarafından da kumar olarak isimlendiriliyor.

Blockchain teknolojisini savunan ekonomist ve yatırımcılar olduğu gibi, bu sistemi sert bir şekilde eleştirmekte olan kişiler de oldukça fazla. FSA Genel Müdürü Bailey, bu sistem için hem merkez bankaları, hem de hükümetlerin “para birimi” arkasında durmadığını, bu yüzden Bitcoin’e yapılan yatırımların hiçbir güveninin olmadığını aktararak sistemin kumar oynamaya benzediğini ifade etti.

Bitcoin’in fiyatlandırma aşamasında çok hareketli olduğunu belirten Bailey, geçen yıl ne yaşandığına göz atarak daha dikkatli yatırım yapılması gerektiğini, yatırım yapan kişilerin tüm riskleri göze alarak, tüm parayı kaybetmeye hazır olarak yatırım yapması gerektiğini, bu konuda ciddi bir uyarıda bulunduğunu ifade etti.

FSA Genel Müdürü Bailey’in açıklamalarına benzer nitelikte bir açıklama da Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yapılmıştı. Şimşek Bitcoin’i finans tarihinin en büyük balonu olarak bilinen lale spekülasyonuna benzetmiş, bu yatırım aracından uzak durulması gerektiğini aktarmıştı.