DEİK Yönetim Kurulu Başkanı: Türk İş Dünyası Huzur ve İstikrarın Devamını İstiyor

DEİK Olağan Mali Genel Kurulu’nda DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak açıklamalarda bulundu. Bu sene ülke olarak zorlu süreçten geçtiğimizi söyleyen Olpak, önceki dönemlerde de olduğu gibi üstesinden gelindiğini, bu kapsamda da birlik olmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Birliğimizin güçlenmesi için Cumhuriyetin 95. Senesinde önemli dönüşümlere imza atıldığını söyleyen Olpak, yönetim sisteminde çok daha hızlı kararlar alınması, alınan kararların hızlı uygulamaya geçilebilmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş yapıldığını ancak yaşanan değişimler sonrasında ekonomik kapsamda mutlu olmadığımız süreçle karşı karşıya kalındığını söyledi.

Hedeflerde dengelemenin olduğunu söyleyen Olpak, hedeflerin kendilerini hoşnut edip etmemesine ek olarak yakalamamasının da ayrı bir konu olduğunu, iş dünyası olarak kendi bellerini büken asıl konunun döviz kurunun hareketlenmesi ya da büyümesi olmadığını, asıl önemli olan konunun belirsizlik olduğunu, iş dünyasının her zaman önünü görmek, her zaman güven, istikrar ve huzurlu ortam istediğini, bu kapsamda da bu senenin ikinci yarısında belirlenen hedeflerin yakalanmasıyla yeni bir seneye girdiklerini söyledi.

Küreselde meydana gelen dönüşüm ve değişimler hakkında değerlendirmelerde bulunan Olpak, her geçen gün savaşların da değişim gösterdiğini, artık ticaret savaşlarının çok daha yoğun olduğunu, ticaretin ulusların zenginliğini eşitleyen bir güç olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğin önemli olduğunu söyleyen Olpak, DEİK bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Türkiye iş dünyasının dış dünyaya açılan penceresi ve platformu kapsamında topraklarda çok derinlere kök salarken tüm dünyayı kucakladığını, sahip olunan mirası ve gücü tüm dünyaya taşıdığımızı söyledi.