Dolar 3.55 Seviyelerinden Güne Başladı

Dolar fiyatlarında son dönemlerde yaşanan dalgalanmaların ardından bu sabah güne serbest piyasada 3.55 seviyelerinden başlaması dikkat çekti.

Gelişmiş ülke merkez bankaları tarafından ekonomi ve piyasalar hakkında çeşitli kararların alındığı ifade edilmiş ve bu konuda bir açıklama yapılmıştı. Bu açıklamaların ardından bir süredir büyük yükseliş gösteren gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde bir zayıflama meydana geldi. Gelişmiş ülkelerde yaşanan bazı gelişmeler dolar fiyatlarını hareketlendirmeyi başardı. Ancak yaşanan bazı olumsuz gelişmeler piyasalarda bir süredir yükselmiş olan risk iştahının azalmasına neden oldu. Kuzey Kore tarafından bir süredir devam eden füze denemeleri, ABD piyasalarında verilen tatil dolar fiyatlarının değer kaybetmesine neden oldu.

Serbest piyasalarda dolayın bugün itibari ile bir kayıp yaşadığı ve 3.55 seviyelerine kadar gerilediği öğrenildi. Dün piyasalarda yapılan değerlendirmeler sonrasında dolar fiyatları 3.57 seviyelerine kadar çıkmıştı. Ancak konu hakkında analistler arasında da son dönemlerde birtakım görüş ayrılıklarının yaşandığı belirlendi. Bazı analistler tarafından dolar fiyatlarının seyri olumsuz olarak değerlendirilirken bazı analistler tarafından yaşanan gelişmelerin ilerleyen dönemlerde yükselişi sürdüreceği belirtilmeye başlandı.

Doların belirli bir seviyede yükseliş yakalayabilmesi için 3.55 seviyesinin altına inmemesi gerektiği belirtildi. Ancak bugün serbest piyasalarda dolar fiyatları 3.55 seviyelerine kadar düşüş gösterdi. Bu durum endişelere neden oldu. Paritesinin düşeceği konusunda bazı endişelerin hakim olduğu açıklandı. Hedef seviye 3.58 olarak belirlenmişken yaşanan bu düşüş piyasaları da olumsuz etkiledi. Ancak düşüş eğilimini durdurarak bir süre sonra 3.55 seviyelerinde sabitlenmeyi başardı.