Kurban Bayramı Öncesi Kesilmesi Yasaklandı!

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar sonrasında bazı yasakların getirildiği açıklandı. Kurbanlık olarak dişi düve kesiminin kesinlikle yasaklandığı ve denetimlerin süreceği söylendi.

Kırmızı et fiyatlarını sürekli olarak artmasının ardından bu süreçte vatandaşların zor zamanlar yaşadıkları belirlendi. Alım gücü düşen vatandaş kırmızı et tüketimini azalttı. Bu durum piyasalarda uzun zamandır çeşitli şikayetlere neden oluyordu. Hükümet bu konuya çeşitli çözüm önerileri getirmek istedi ancak hiçbirinde başarılı olamadı. Getirilen çözüm önerilerinin etkisi kısa sürdü. Süreci hızlandırmak için hükümet son olarak gümrük vergisi fiyatlarında büyük bir indirime gidildiğini açıkladı. Bu çalışmanın piyasalara olan etkileri şimdiden merakla beklenmeye başladı.

Kırmızı et fiyatlarının artmasında ortaya atılan bazı iddialara göre hayvan sayısının yetersiz olmasının etkili olduğu belirtilmişti. Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ortaya atılan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı, fiyatların artırılması için spekülatörler tarafından konuşulduğu iddia edildi. Gümrük fiyatlarında yapılan indirimin bu anlamda kısa süre sonra fiyatlara yönelik etkilerini gösterebileceği iddia edildi. Kurban bayramının yaklaşması kırmızı et fiyatlarının artması için bir fırsat olarak değerlendirildiği için vatandaşların bu konuda son derece endişeli oldukları belirlendi.

Hayvan fiyatlarının da büyük oranda artabileceği endişesi taşınıyor. Bunun yanı sıra kurbanlık hayvan fiyatlarının da gümrük vergisi indirimleri ile birlikte düşüş göstermesi amaçlanmıştı. Yakın zamanda fiyatlar konusunda net bir açıklama yapılabileceği belirtildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik kurban bayramı öncesi getirilen yasakları paylaştı. Bayramda dişi düve kesimine kesinlikle yasak getirildi. Denetimler hayvan pazarlarında devam edecek.