Turistlerin Şikayetleri Mekanları Kapattırıyor!

Son dönemlerde Marmaris bölgesinde arka arkaya mekanların kapatılması dikkat çekti. Hanutçuluk olarak tabir edilen sistemin mekanların sonunu getirdiği öğrenildi.

Marmaris bölgesinde bulunan mekanlar yabancı turistleri kendi bünyelerine çekebilmek için çeşitli numaralar yapıyorlar. Son dönemlerde özellikle turistik bölgelerde artan hanutçuluk sistemi yabancı turistleri son derece rahatsız etmeye başladı. Turistlerin kollarından tutularak zorla mekanların içerisine sokulmak istemesi bazı rahatsızlıklara neden oldu. Bölgede bulunan Emniyet Müdürlüğüne son birkaç hafta içerisinde çok sayıda şikayet geldi. Emniyet yetkilileri tarafından şikayetler değerlendirme altına alındı.

Mekanların müşteri potansiyelini artırmak için gerçekleştirdikleri bu yöntem tartışmalara neden olurken yurt dışında bu tür mekan sahiplerinin ve çalışanlarının hapis cezası ile cezalandırıldıkları haberlere konu olmuştu. Öncelikli olarak şikayet edilen mekanlar bir hafta boyunca polis tarafından gözlem altına alındı. Sivil polis ekipleri tarafından yapılan incelemelere güvenlik kamerası görüntüleri de eklendi. Bir haftanın sonunda turistleri rahatsız eden mekanlar tek tek belirlendi. İlk belirlemelere göre 50 adet mekanın belirlendiği açıklandı. Polis ekipleri tarafından mekanlara gidilerek aynı sorunların yaşanmaması için öncelikle uyarılar yapıldı. Ancak uyarıların bir süre sonra etkisini kaybettiği ve tekrar şikayetlerin arttığı belirlenince mekanların kapatılmasına karar verildi.

Mekan kapatma kararı işletmeler tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılandı. Özellikle yaz sezonunun başlaması ile birlikte en hızlı sezonda kapatılan mekanların büyük zararlarla karşılaştıkları tespit edildi. Marmaris bölgesinde gerçekleştirilen bu sistemin ilerleyen dönemlerde tüm bölgelerde uygulanmasına karar verildi. Mekanlarda turistleri rahatsız edecek hanutçuluk sistemlerinin bu sayede ortadan tamamen kaldırılması planlanıyor. Kapatma cezaları en az 15 gün olmakla birlikte 90 güne kadar çıktığı için verilen cezaların bir sonraki süreçte caydırıcı olması planlanıyor.