Emekliye 3’lü Zam Paketi!

Enflasyon rakamlarının yükselmesi, emeklilerin yeni bir zam alabilmesi için ortamı yarattı. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre, emeklilerin Ocak ayı itibariyle alacakları enflasyon zammı 212 Türk Lirası’na kadar çıkacak.

Hem SSK, hem de Bağ-Kur emeklileri tarafından alınan emekli maaşlarına uygulanacak zam miktarları, enflasyon rakamlarının ortaya çıkması ile birlikte belirlenmeye başladı. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre ortaya çıkan hesaplarda Ocak ayı itibariyle emekli vatandaşların maaşlarına uygulanabilecek 3 farklı enflasyon oranı ortaya çıktı.

Ortaya çıkan bu oranlar ile birlikte emekli vatandaşların aylık maaşlarına yüzde 3, yüzde 3,5 ya da yüzde 5,01 oranında enflasyon zammı almaları gündemde. Bu oranların emekli maaşlarına yansıma tutarları ise, ek ödemeler haricinde yukarıda yazıldığı sıraya göre 127 Türk Lirası, 148 Türk Lirası ve 212 Türk Lirası olarak kayıtlara geçecek.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göz atıldığında, Temmuz – Eylül dönemleri arasında gerçekleşen enflasyon yüzde 1,32 olarak kayıtlara geçti. Bu rakamlar doğrultusunda 2017 yılının ikinci yarısı için enflasyon oranının, 2018’in Ocak ayı itibariyle emekli maaşlarına yüzde 3 ya da yüzde 3,5 seviyesinde uygulanacağının ön görüldüğünü aktardı.

Eylül ayında yıllık enflasyon yüzde 11,2 oranında gerçekleşirken, 2017 yılının enflasyonunun da aynı seviyede gerçekleşmesi ihtimalinde, 2017’nin ikinci yarısının enflasyonu da yüzde 5,01’e kadar çıkabilir. Bu durumda 2018’in Ocak ayı itibariyle emekli vatandaşların maaşlarına gelecek zam da 5,01 oranında gerçekleşebilir.

Emekli vatandaşların aylıklarına alacakları zam oranı ise 3 Ocak 2018 tarihinde kesinleşecek. Bu tarihte açıklanacak verilere göre vatandaşların emekli maaşlarına yüzde kaç zam alacakları ortaya çıkması ile birlikte, ek ödemelerden hariç olarak yüzde 3, yüzde 3,5 ya da yüzde 5,01 oranında zam uygulanması gündemde.