Emekliye İntibak Zammı Gelebilir

Emekliler için son dönemlerde görüşülen intibak zammı mecliste görüşülmeye başlandı. Görüşmelerin olumlu olması ile birlikte emekliler için 355 liralık intibak zammının verilebileceği öğrenildi.

200 yılından önce emekli olan emekliler için verilen maaş oranları ile 2000 yılından sonra emekli olanlar arasında böyle bir farkın gerçekleşmediği ifade edilmişti. Bu süreç içerisinde intibak zammında eşitliğin sağlanması için davalar açıldı. Görülen davalar sonrasında eşit prime maaşın istendiği açıklandı. Tüm bunların ardından yeni yasanın çıkması için çalışmalar başlatıldı. Eğer görüşmelerin olumlu bir şekilde sonuçlanması halinde 355 lira değerinde zammın gelebileceği belirtildi. Şimdilerde binlerce emeklinin intibak zammı için olumlu bir haber almak adına gelecek habere kilitlendiği öğrenildi.

Milyonlarca emekli pazartesi günü kesin bir şekilde açıklanacak olan enflasyon zammı için harekete geçti. Ancak son dönemlerde birde intibak zammı çeşitli tartışmalara neden olmuştu. 2000 yılından sonra emekli olanlar için maaş farkının ortadan kaldırılması için gerçekleştirilen intibak zammının verilip verilmeyeceği en çok görüşülen konular arasında yer aldı. Zammın gerçekleştirilmesine karar verildiği takdirde maaşlarda 355 liraya varan zammın gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bunun ardından maaş zamlarından SSK’lı ve Bağkurluların yararlanabilecekleri belirlendi.

Anayasa mahkemesine kadar taşınan konu hakkında görüşmeler devam ediyor. Yüksek mahkeme tarafından kararın açıklanması planlanıyor. Maaşlarda meydana gelen eşitsizliğin aynı zamanda haksızlıkları da beraberinde getirdiği belirtildi. 30 yıldan fazla çalışan emeklilerin ek hizmet süreleri için yapılacak emekli maaşları içinde bu süreç içerisinde ek ücret ödeneceği belirtilmişti. Bir süredir başvurular dahilinde ödemeler gerçekleştirilirken yıl sonuna kadar başvuruların gerçekleştirilmiş olması için uyarılar yapıldı. Emeklilerin yüzünü güldürecek olan haberler arka arkaya verilmeye devam ediyor.