Müjde! 4 Yeni Havalimanı Geliyor!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan katılmış olduğu bir toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Karaman, Yozgat, Bayburt ve Gümüşhane için yeni havalimanlarının yapılacağı müjdesini verdi.

Hava yolu ile yapılan ulaşımlar son yıllarda hem uygun fiyatlı olması hem de hızlı ve konforlu olması gibi sebeplerden dolayı tercih ediliyor. Bu süreç içerisinde havalimanı projeleri de hükümet tarafından verilen destekler sonrasında artırılmaya başlandı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantı sırasında hava yolu ulaşımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni çalışmaların ne yönde ilerlediğini belirtirken bu konuda 4 yeni müjdenin verilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Bazı illerin henüz bir havalimanı olmadığı için hava yolu ulaşımı pek mümkün olmuyor. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için önemli çalışmalar yapıldı. Yeni tasarlanan plan taslağı ile 4 yeni ilde havalimanı müjdesi verildi. Hava yolu ulaşımının bulunmadığı Gümüşhane, Bayburt, Karaman ve Yozgat gibi illerde havalimanı yapılmasına karar verildi. Hava yolu ulaşımını desteklemek adına hükümet tarafından ‘havayolu, halkın yolu’ sloganı benimsenmişti. Bu sloganla birlikte yeni projelerin yapımına kısa süre içerisinde başlanması planlanıyor. 2017 yılının uçuş sektörünü hareketlendirecek yeni projelerle donatılmış olması son derece dikkat çekiyor.

Yapılan desteklerle birlikte Türkiye hava yolu taşımacılığı yüzde 14 oranında büyüdü. Her geçen gün sistemin büyütülmesi için önemli çalışmalar ve destekler yapılmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük ulaşım atılımlarının son 10 yıllık süreç içerisinde gerçekleştirildiğine vurgu yapıldı. İstanbul’a yapılan ve büyük bir proje olarak değerlendirilen 3. havalimanının bir kısmı erkenden hizmete sokulacak. Ancak tamamının bitirilmesi 2020 yılını bulacak. Tüm vatandaşların hızlı ulaşım imkanlarından yararlanmaları sağlanacak.