Enerji Devi 12.000 Kişiyi İşten Çıkartacak!

Dünya genelindeki en büyük enerji firmaları arasında gösterilen General Electric, tam 12 bin kişiyi işten çıkartma kararı aldığını duyurdu.

Dünya bu haber ile çalkalanıyor. General Electric, dünya genelinde tam on iki bin kişiyi işten çıkartacağını duyurdu. Global düzeyde, enerji alanında en büyük şirketler arasında gösterilen General Electric, kömür ve doğalgazın sahip olduğu pazarın daralması ve 2018 yılı için 3,5 milyar Dolarlık tasarruf sağlama hedefini hayata geçirebilmek adına tam 12 bin kişiyi işten çıkartacağını duyurdu.

Hem gaz, hem de kömür piyasalarında son dönemlerde önemli daralmalar yaşanıyor. Yaşanan bu etkiler sebebi ile General Electrics, tam 12 bin kişiyi işten çıkartmaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük firmaları arasında gösterilen şirket, enerji bölümünde sahip olduğu iş payının yüzde on sekizini işten çıkartmaya hazırlanırken, personellerin büyük bir bölümünün ABD’de istihdam edilen, üretim ve beyaz yaka pozisyonlarında çalışan kişilerden oluşacağı ifade edildi.

Amerika merkezli şirket, işten çıkartmalar sayesinde 2018 yılı içerisinde 1 milyar dolarlık tasarruf elde etmeyi planlıyor. Bu yönteme ek olarak hayata geçirilecek tasarruflar ile şirket 2018 yılı genelinde tam 3,5 milyar dolarlık tasarruf sağlayarak, daralan pazara adapte olmayı hedefine koymuş durumda.

İşten çıkartma dışında hem yatırım harcamalarını, hem de ar-ge giderlerini ciddi bir şekilde daraltmayı hedefleyen enerji devi, Ağustos ayında göreve başlayan yeni CEO John Flannery’nin tasarruf kampanyalarının esiri olmuş durumda. Daha öncesinde de şirkete ait olan özel uçakların kullanımını kısıtlayan Flannerry, General Electrics’in dünyanın en büyük gaz türbini ürecisi olma özelliğini ve sektöründeki lider konumunu sürdürülebilir yapmakta kararlı gözüküyor.