Evde Bakıcı Maaşı Nasıl Alınır?

Ekonominin gelişmesi ile birlikte kadınlarda önceki yıllara kıyasla artık daha çok çalışma hayatının içerisinde bulunmaktadır. Bu sebeple eskiden gelen kadınların evde bebek bakma durumuna imkan kalmamıştır.

Evde Bakıcı Maaşı Nasıl Alınır?

Çalışan annelerin bebeklerine bakabilmeleri için belli sürede izinler verilmektedir ancak bu izin sonunda anne işe geri dönmek zorunda olduğundan bebeğine bakabilecek bir kurum ya da kişi gerekmektedir. Devletin bu durum ile ilgili hayata geçirilmiş ve plan aşamasında olup hayata geçirilmeyi bekleyen projeleri mevcuttur. Çalışan annelere kreş yardımı ya da evde bakıcı olarak görev yapan anneanne ya da babaanneye ödenecek olan bakıcı maaşı gibi projeler mevcuttur. Küçük çocuğu olup aynı zamanda çalışmak zorunda olan anneler bu desteklerden yararlanabilmektedir.

Evde bebek bakıcısına maaş verilmesi uygulamasında ücret ödemesini alabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar mevcuttur. Öncelikli olarak dönem dönem açılan başvurular esnasında bu talep bildirilmeli ve başvuru yapılmalıdır. Sonrasında ise ben belirleyici şart olarak bakımı söz konusu olan bebeğin iki yaşını geçmemiş olması ve anne babasının sigortalı bir işte çalışıyor olması gerektiğidir. Mevcut durumda bir kaç şehirde uygulamaya koyulan bu projede anneanne, babaanne ya da ailecek bakıcı olarak gösterilecek olan kişinin aynı ilde ikamet ediyor olması gerektiğidir. Bakıcı olarak gösterilen kişinin çalışma saatleri içerisinde kendi ikamet ettiği adreste bebek ile birlikte görevini yaparken bulunması gerekmektedir.