2018 Asgari Ücret Açıklandı!

2018 yıılı asgari ücret açıklandı.

Yeni asgari ücretinin uzun süren görüşmeler sonrasında belirlendiğini açıklayan Bakan Sarıeroğlu, çok sayıda vatandaşı ilgilendiren böylesine önemli bir konunun titiz ve hassasiyet ile yapıldığını söyledi.

Brüt 2 bin 29 TL, Net bin 603 TL

1 Ocak 2018 itibari ile asgari ücreti brüt rakamın 2 bin 29 Türk Lirası olduğunu söyleyen Bakan Sarıerıoğlu, net asgari ücret tutarının ise bin 603 Türk Lirası olduğunu, yapılan artışın yüzde 14,2’lik mevcut durumdaki enflasyon üzerinde bir ücret seviyesinin belirlendiğini, söz konusu rakamın tüm işveren, işçi, emekçi ve çalışma hayatını hayırlısı olmasını istediğini, belirlenen yüzde 14,2 oranında artış ile beraber son 3 senedir asgari ücrette kümülatif ve reel olarak toplamda yüzde 52 oranında bir artış meydana geldiğini söyledi.

İşverenler kapsamında asgari ücreti desteğinin geçen sene başladığını söyleyen Bakan Sarıeroğlu, 2017’de de bu uygulamanın devam edildiğini hatırlatarak, söz konusu desteği gelecek sene de devam ettireceklerini söyledi.

Hiçbir dönemde asgari ücrette popülizm malzemesi olarak görmediklerini söyleyen Sarıeroğlu, her zaman ilk önceliklerinin ülke ekonomisi, ülkenin kalkınması, büyümesi, tüm vatandaşların hak ettiklerini payları almasının olduğunu, işverenlerin rekabet güçlerini korumayı temel öncelikleri arasında bulunduklarını, bu nedenle de rakamın hem işveren hem de işçi kesimi için hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, istihdam için verilen desteklerin gelecek sene de devam edeceğini, geleceğe çok daha umutla baktıklarını, yeni istihdam imkanlarının yaratılacağını söyledi.

TÜİK’in bir kişinin asgari geçim tutarının hesaplamalarında 2017’de 1.893,90 TL olduğunu söyleyen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, bu rakamı 2018 için teklifte bulunduklarını, yapılan artışın oransal olarak iyi olsa da beklentilerine uymadığını, bu nedenle de alınan kararlara katılmadıklarını söyledi.