Tarım İşçilerine Yüzde 12,5 Zam!

Tarım işçilerinin maaşlarına yapılacak olan yüzde 12,5 oranında zam için imzalar atıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ve Koop-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalanması ile birlikte, personel maaşları için ortalama olarak yüzde 12,5 oranında zam yapıldığını açıkladı.

İmzalanan sözleşme sonrasında bin 859 Türk Lirası olan taban aylığı 2 bin 30 Türk Lirası’na; bin 718 Türk Lirası olan taban aylığı ise bin 960 Türk Lirası’na çıkartılmış oldu. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Koop-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalama törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, imzalanan sözleşme çerçevesinde 2017, 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan, toplamda 5 bin personeli ilgilendirdiğini aktardı.

İmzalanan sözleşmenin akabinde, personel maaşlarına ortalama olarak yüzde 12,5 oranında zam yapılacağının müjdesini veren Bakan Çelik, 2018 yılı içerisinde taban aylığı arasındaki farklılıkların ortadan kalkmış olması için çalışma gösterdiklerini belirtti. İmzalanan sözleşmenin kooperatife olacak maliyeti ise 62 milyon Türk Lirası civarına tekabül ediyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin piyasadaki gübre ve yem regülasyonu açısından da önemli bir önem taşıdığını aktaran Bakan Çelik, gübre için yüzde 35 oranında, yem için yüzde 20 oranında indirim gerçekleştirildiğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin 2017 yılı içerisinde özellikle yem fabrikaları olmak üzre; bir çok kapsam için 600 milyon Türk Lirası tutarında bir yatırım gerçekleştirileceğinin de müjdesini verdi.