Fuar Desteklerine Düzenleme Geldi! Dolar Türk Lirasına Dönüştürüldü!

Para Kredi ve Koordinasyon Kurulu, sektörel nitelikli uluslararası yurt için fuarların desteklenmesi kapsamındaki maddelerde revizeler yaptı.

Dolar Türk Lirasına Dönüştürüldü!

Fuarların tanıtımları için yurt içinde ve yurt dışında verilecek olan desteklerde dolar artık Türk Lirasına dönüştürüldü. Yapılan dönüşüm ile beraber verilecek olan desteğin miktarında da azalma olmuş oldu.

Resmi Gazetede Yayımlandı

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karar ile beraber, yurt için fuarın destek kapsamında alınması için TOBB internet sitesinde ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan senelik yurt içi fuar takviminde de bulunması koşulu korundu.

Kararda ayrıca, son yapılan düzenlemede 3 fuardan en az 2 tanesinde yabancı ziyaretçi sayısının en binde 500 olması, yabancı ziyaretçilerin toplam ziyaretçi sayısının minimum yüzde 5’i kadar olması ve minimum yüzde 5’inin de yabancı olmak üzere toplamdaki katılımcı sayısının minimum 300 olması kararı alındı. Kararın eski halinde ise açıklanan bu koşulların son fuarda karşılanması gerektiği söyleniyordu.

Fuarın yurt dışında tanıtımı kapsamında yüzde 75’lik kısmının karşılanmak üzere 150 bin dolar değerine kadar verilecek olan destek Türk Lirasına dönüştürülürken, bunun miktarı ise 525 bin Türk Lirası olarak belirlendi. 525 bin Türk Lirasının 12 Ocak tarihindeki kurlara göre değeri ise ortalama olarak 110 bin dolar olarak açıklandı. Fuarın yurt içinde tanıtımı ise öncesinde 50 bin dolar olarak verilen destek tutarı 175 bin Türk Lirası olarak açıklandı. Bunun ise döviz karşılığı 36 bin dolar oldu. Alınan karar ile beraber fuar desteklerinin üst limit artışları ise otomatik oldu. Bu kapsamda da üst limit her takvim yılında TÜFE ile YİÜFE’nin toplamalarının yarısı kadar güncellenecek.