IMF’den Son Dakika Türkiye Açıklaması Geldi

Son dönemlerde IMF tarafından Türkiye ekonomisi yakın takibe alınmıştı. Yapılan incelemeler sonrasında Türkiye ekonomisinin son yıllarda büyük mesafe kaydettiği tespit edildi.

Uluslararası Para Fonu olarak değerlendirilen IMF son dönemlerde bazı mali şeffaflık denetimleri gerçekleştirmeye başladı. Türkiye ekonomisini özellikle yaşanan çalkantılı dönemlerden sonra takibe alan IMF son 15 yıllık tabloyu detaylı bir şekilde incelemeye aldı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında 15 yıllık süreç içerisinde Türkiye ekonomisinin gelmiş olduğu nokta olumlu bir şekilde değerlendirildi.

Daha önceki dönemlerde yapılan çalışmaların daha dar kapsamlı bir şekilde gerçekleştiği ifade edilmişti. Ancak sonraki süreçlerde mali çalışmaların ve bütçelerin ileriye dönük, daha yatırımsal bir şekilde gerçekleştiği öğrenildi. 2000 yılından sonra Türkiye ekonomisini büyük bir atak gerçekleştirdiği ve gelişmekte olan ülkeler arasında yapılan mali çalışmalarla en çok dikkat çeken süreci kapsadığı tespit edildi. Dışarıdan alınan yardımların bu süreç içerisinde azaldığı ve dışa bağımlılığın neredeyse tükenme noktasına geldiği öğrenildi.

Türkiye ekonomisi hakkındaki şeffaf mali denetimlerin sona erdiği açıklandı. Mali raporlamaların sona ermesinin ardından pek çok seviyede ileri seviyeye geçildiği öğrenildi. Türkiye’nin yapılan ve yapılması planlanan projelerine bakıldığı zaman ilerleyen dönemlerde çok daha büyük gelişmelerin yaşanacağı ve ilerlemenin kaydedileceği tespit edildi. Hazırlanan raporun son derece geniş kapsamlı bir rapor olduğu tespit edildi. Finansal olan ve finansal olmayan yükümlülüklerde bu rapor içerisinde yer alıyor. Ekonomik tahminlerin yapılan denetimler sonrasında son derece iyimser olması Türkiye ekonomisine yönelik bakış açısının da olumlu bir şekilde değişmesini sağladı. Ekonomik büyüme tahminleri bu süreçte artmaya başladı.