Sürücüler Dikkat! Otoyollarda Yeni Dönem Başlıyor!

Otoyollarda kazaları engellemek ve olası problemlerin önüne geçebilmek için yeni düzenlemelere gidildi. Yapılan hız aşım limitlerinin polis tarafından cezalandırılmasına karar verildi. Hız oranına göre ceza miktarları da artacak.

Türkiye’de trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün biraz daha artmaya başladı. Bu sürecin daha güvenli hale getirilmesi için trafikte çeşitli kurallar konulmaya başlandı. Şehir içlerinde hız sınırının aşılmasını engellemek ve kaza riskini en az seviyeye indirmek için ortalama bir hız limiti konulmuştu. Çok önce hizmete sokulan bu sistem ile birlikte kaza oranlarının artırılması planlanıyor. Şehir içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte bu sürecin daha daha etkili bir hale getirilmesi için çevre yollarda da hayata geçirilmesine karar verildi.

Bayram tatilinin gelmesi ile birlikte tatile gidecek olan tatilcilerin bu sisteme yakalandıkları ortaya çıktı. Bu durumda her yıl yaşanan kaza manzaralarının bu yıl yaşanmaması için çalışma yapılacak. Hız koridoruna yakalanan sürücülerin trafik kuralları gereğince cezalandırılmasına karar verildi. İlk sonuçlar Ramazan bayramını fırsat bilerek yola çıkan sürücüleri etkileyecek. Geliştirilen kamera takip sistemleri ile birlikte sürücülerin otoyollara giriş ve çıkış hızları inceleme altına alınacak. Yapılan incelemeler sonrasında 120 kilometrelik hızı ne kadar sürede tamamlayabileceği belirtildi. Belirlenen süre limitinin altında süreci tamamlamış olan araçların 120 kilometre hızı aştığı gerekçesi ile para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Otoyollarda istedikleri gibi hız yaparak kazaya sebebiyet veren sürücülerin bu durumdan olumsuz etkilenecekleri belirtildi. Bazı yollar için süre limitleri de açıklandı. Sürücülerin trafiğe çıkmadan önce bu yollara özellikle dikkat etmelerine karar verildi. Yapılacak düzenlemelerin ardından bayram dönüşünde vatandaşların kurallara uymaları halinde kaza oranlarının büyük oranda düşürülmesi planlanıyor.