İşten Çıkartılana İkinci Maaş!

Artık işten çıkartıldıktan sonra yeni bir iş bulma sürecinde İŞKUR’dan önemli bir destek daha geliyor. Türkiye’de bir çok vatandaşın iş bulma konusunda umudu olan İŞKUR, şimdi de işsizlik maaşı ödeyerek iş bulma sürecinde önemli bir destek sağlıyor.

İlk 30 Günde Başvuru Yapılmazsa Süre Daralıyor!

İŞKUR, çalışanın kendi isteği ve kusuru dışında bir işten çıkarma durumu yaşanması halinde, son 3 yıl içerisindeki prim sayısına göre, 30 gün içinde başvuru yapması halinde 10 aya kadar işsizlik maaşı ödeyeceğini duyurdu.

İŞKUR, işten çıkartılan vatandaşlara 711 Lira ile 1422 Türk Lirası arasında bir tutar ödeyecek. Son 4 ayda alınan maaş ortalamasının yüzde 40’ı ila yüzde 80’i arasına tekabül eden bir miktar ödeyeceğini duyuran İŞKUR, maaşı uzun süreli alabilmek için işten çıkartıldıktan sonraki 30 gün içerisinde başvuru yapılmasını istiyor!

Ne Kadar Geç Başvuru, O Kadar Az Maaş!

3 yıllık süre zarfında toplamda 900 gün prim ödemesi yapan çalışanlara tam 8 ay boyunca maaş ödemesi yapılacak. Eğer başvuruyu 30 günden sonra, başvuru yaparsa maaş alacağı süre, geçirdiği süreçten düşürülecek. Örneğin 2 ay geç başvurup, 8 ay maaş alma hakkı olan; 2 ay geç kaldığı için sadece 6 ay maaş alabilecek.

İkinci Maaşı Nasıl Alacak?

Personel işten çıkartıldıktan sonra İŞKUR, işsizlik maaşı alınırken sigortalı bir iş bulan çalışanın sigortalı işsizlik ödeneği kesiliyor. Bulduğu işten de çıkartılırsa bu çalışan, bu sefer işsizlik maaşının kalan kısmını almaya sıkıntısız bir şekilde devam ediyor.