İŞKUR 2018 İstihdam Hedefini Artırdı

Türkiye’deki iş gücüne katılım oranlarından bahseden Uzunkaya, istihdamda kadınların payının yüksek olduğunu, son 10 senelik süreçte çok önemli bir başarının ortaya konulduğunu, dünyadaki hiçbir ülkenin böyle büyük bir başarı elde edemediğini söyledi.

Mersin’e ziyaret ve toplantı için giden İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, işsizlik rakamları ile ilgili açıklamalarda bulundu. TÜİK’in açıkladığı rakamlara değinen Uzunkaya, verilerin açıklandığı her dönem işsizlik rakamlarının düştüğünü, istihdam oranlarında da yükselme gözlemlendiğini söyledi.

“2017’deki İstihdam Hedefini Yakaladık”

Ülkemizde yaklaşık olarak 28,5 milyon kadar istihdam olduğunu söyleyen Uzunkaya, iş gücüne katılım oranları incelendiği zaman ise yaklaşık olarak 32 milyona kadar ulaştığını, bu kapsamda değerlendirme yapıldığı zaman ülkemizin son 15 senelik süreçte dünyadaki hiçbir ülke ile karşılaştırılmayacak kadar önemli bir başarı ortaya çıkardığını aktardı. Kadınların iş gücüne katılmalarının önemli olduğunu söyleyen Uzunkaya, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının son 10 senelik süreçte 10,4 puan artış gösterdiğini, bunun da dünyadaki hiçbir ülkede benzerinin olmadığını söyledi. Gençlerin iş gücüne katılım oranları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Uzunkaya, söz konusu oranının yüzde 7 seviyesinde olduğunu, 10 senede 7,5 milyonluk istihdam ortamı sağladıklarını, bu istihdamın 3,5 milyonluk kısmının kadınlardan oluştuğunu, geçen sene istihdam seferberliği ile 1,5 milyonluk hedef belirlediklerini ve hedefe de ulaştıklarını, 2018’deki hedeflerinin daha yüksek olduğunu söyledi.

İŞKUR olarak dünyanın en büyük iş gücü piyasası araştırmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Uzunkaya, yüz yüze olarak toplamda 90 bin iş yeri ile görüşme sağladıklarını, gelecek senelerin beklentilerini de verilere döktüklerini, niteliklerle iş yerlerine katacakları değerler yükseldikçe verilen ücretlerin de yükseleceğini söyledi.