Kileci: Daha Fazla Tanıtım ve İhracat Yapmalıyız

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyesi olan şirketlerin bu yılın ocak ile mayıs dönemleri arasında gerçekleştirdikleri ihracat, geçen senenin ocak ilce mayıs dönemleriyle kıyaslandığı zaman artış kaydedildi. Söz konusu artış yüzde 4,5 oranında olup, bu artışla da şirketlerin ihracatı 3 milyar 498 milyon 17 bin dolar seviyesine ulaştı.

“İhracat Artışı Ekonomiye Nefes Aldırıyor”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, bölgenin ihracatının her geçen gün artış gösterdiğini, gerçekleşen artışın hem Türkiye ekonomisine hem de ihracatçıya nefes aldırdığını söyledi.

Dış satım rakamlarının ilerleyen süreçlerde çok daha iyi düzeye ulaşması için tekrardan ihracat seferberliğine start vereceklerini aktaran Kileci, Türkiye’nin kalkınması için öncesine göre çok daha fazla mesai harcanması gerektiğini, müreffeh bir ülke için çok daha fazla tanıtım ve ihracat yapılması gerektiğini söyledi. 182 ülkeye ürün gönderdiklerini aktaran Kileci, yapılan ihracatın ocak ile mayıs dönemleri arasında geçen sene ile kıyaslandığı zaman yüzde 4,5 oranında yükseldiğini, bu yükselişle de 3 milyar 498 milyon 17 bin dolar düzeyine ulaştığını, bölge ihracatının Ortadoğu ülkeleri arasında yüzde 48,4’lük paya sahip olduğunu, AB ülkelerinde bu oranın yüzde 20,3, Afrika ülkelerinde ise yüzde 11,7 olduğunu söyledi. Toplamda ise 182 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyen Kileci, bu ülkelerden ilk sıralarda yer alanlarından bazılarının Irak, İtalya, Suriye, İsrail, BELÇİKA, Arabistan ve İran olduğunu aktardı.