Kredi Kartı Asgari Ödeme Nedir?

Aylık borcun ödenememesi durumda asgari tutarın kesinlikler ödenmesi gerekmektedir. Asgari ödeme tutarı sizin dönem borcunuzun en az yüzde 40’dır. Ancak birinci yılın sonunda asgari ödeme tutarı yüzde 40’dan yüzde 22’ye düşmekte ve bu oran bankalara göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Asgari ödeme tutarı, sizin kredi kartından yaptığınız harcamalar sonucunda ödemek zorunda olduğunuz tutardır. Eğer asgari ödeme tutarını ödemezseniz banka ile yaptığınız anlaşmasını dışına çıkmış olursunuz. Bunun sonucunda ise olumsuz durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Kredi kartı asgari ödeme tutarını ödemediğiniz durumda ilgili bankanın müşteri ilişkileri temsilcisi sizi arar ve ödeme yapmanız gereken tutarı size hatırlatır. Asgari ödeme tutarının ödenmediği durumda ise banka kredi siciliniz olumsuz etkilenir. Asgari ödemeyi ödememek için diretirseniz banka tarafından belli bir süre sonra evinize tebligat gönderilir.

Her şeyin yanında maddi ve manevi büyük sıkıntılar çekeceğiniz bir döneme girersiniz. Diğer bir negatif durum ise bir sonraki ödemeniz gereken ekstra faiz tutarıdır. Borcunuz daha katlanabilir. Kredi kartı sahiplerinin düştüğü en büyük hatalardan biri kartın asgari tutarını ödeyerek kredi kartı borcunu ödeyebileceğini düşünmektir.

Kredi kartı asgari tutarının ödemesini yapsanız dahi kalan diğer borçlara faiz uygulanacak ve yine tüm borçları ödemek zorunda kalacaksınız.

Bazı bankalar asgari ödeme tutarını ödeme yaptığınız vade süresine göre hesaplama yaparken bazı bankalar ise bu duruma dikkat etmezler. Yani kredi kartı kullandığınızda çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Kredi kartı asgari ödeme tutarı ise işin bu noktasında karşımıza çıkmaktadır. Aylık borcun ödenememesi durumda asgari tutarın kesinlikler ödenmesi gerekmektedir. Asgari tutar sizin dönem borcunuzun en az yüzde 40’dır.