1500 TL Aylık Gelir ile Ne Kadar Kredi Alabilirim?

EFT, havale,vergi, fatura ödemelerinin yanı sıra nakit ihtiyaç durumları için de çok sık kredi başvuruları gerçekleşmektedir. Araba, eğitim, sağlık, konut fark etmeden tüm ihtiyaç durumları için çok sık kredi başvuruları gerçekleştiriliyor.

Her bankanın kendi özelinde ödeme planları ve faiz oranları vardır. Bunların doğrultusunda en uygun faizli ihtiyaç kredisini alabilmek için ilk olarak bankanın istediği şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bu şartlar; düzenli gelir, gelirlerin belgelenebilir olması, sigortalı bir işte çalışıyor olmanız ve benzeri gibi..

Kredi Başvurularında Nelere Dikkat Ediliyor?

Kredi başvurusu yaptığınızda tüm bankalar kendi sistemlerine uygun şekilde değerlendirme yapıyorlar. Bu değerlendirmelerin ilk sırasında bulunan yazımızın başında da belirttiğimiz gibi gelirinizin belgelenebilir olmasıdır. Diğer önemli hususlardan biri de başka bankalara kredi ya da kredi kartı borcunuzun olup olmadığı, mevcut durumda borcunuzun olup olmadığı ya da düzenli ödeme yapıp yapmadığınızdır. Tüm bunların incelemeleri yapıldığında ise ikamet ettiğiniz evden, kiracı olup olmadığınıza, teminat için gayrimenkul verip veremeyeceğinize, kefil durumuna bakılır.

Kredi Alabilmem için Aylık Gelirim Ne Olmalı?

Bankalar kredi başvuru sırasında müşterilerden aylık net gelir durumunu gösteren doküman isterler. Bunun takribinde ise kredi limitini belirlerler.

Örneğin; aylık geliriniz 1.500 Türk Lirası, aylık kredi ödemeniz maksimum 750 Türk Lirası olacak şekilde planlama yapılması gerekmektedir. Çünkü aylık kredi ödemeleri aylık net gelirin yarısını geçemez. 1500 Türk Lirası ile 48 ay vadeli ödeme planı üzerinden kredi almak isteyen bir bireyin alabileceği maksimum kredi tutarı maksimum 36.000 Türk Lirası olmaktadır. Ancak bu tutar maksimum olup, müşteri özelinde ve banka kriterlerine göre farklılık gösterebilmektedir.