Kredi Kartı Borcu Yapılandırması Nasıl Yapılır?

Türkiye’de bankacılık sektörü geçmişe göre sürekli gelişmekte. Artık insanlar tüm masrafları için ödeme yöntemi olarak bankaları tercih ediyor. Ya kredi çekiliyor ya da kredi limitleri yükseltilmek isteniyor. Yapılan yasal düzenlemeler ile birlikte sahip olunan kredi kartlarının üst limitlerinde artış meydana gelmesi ile beraber bankaların, kredi kartlarının yeri hayatımızda artmaya, hayatımızın merkezi haline gelmeye başladı. Hatta yaşadığımız bu dönemde artık işler öyle bir duruma geldi ki, insanlar bir kredi kullanmak yerine iki, hatta 3 ve 4 kredi kartı kullanmaya başladı. Ancak bunun sonucunda insanlar kredi kartı borcumu ödeyemiyorum çaresizliği ile borçları ile yüzleşmek zorunda kalıyor.

Son dönemlerde yapılan yasal düzenlemeler ile birlikte artık kredi kartlarına 72 ay yapılandırma olanağı geldi.

Kredi kartı borcu yapılandırması için ilk yapmanız gereken tercih ettiğiniz bankaya gitmeniz. Bankalar da vatandaşları genellikle yapılandırma gibi işlemler için müşteri hizmetleri birimine yönlendirme yapıp, o birimdeki çalışanların yardımcı olmasını talep ediyorlar. Sizin de bankaların sizi yönlendirdikleri o birimlere gidip, kredi kartı borcumu yapılandırmak istiyorum diye talepte bulunmanız gerekiyor ve bu yeterli olacaktır.

Kredi kartı borcu yapılandırma aslında çok basit bir işlemdir. Bankalara gidip durumu belirttiğinizde size yardımcı olacaktır. Bankalar ödemelerde zorluk çeken müşterileri için kredi kartı yapılandırması işlemi ile beraber kredi kartlarını yeniden tahsil etme olanağı sunuyorlar. Tahsil etmenin yanı sıra bankalar yapılandırma ile beraber faiz geliri elde etme imkanı buluyorlar. Yani bankalar kredi kartı borcunu 72 ay yapılandırma işlemini çok olumlu karşılayıp, size en hızlı şekilde yardımcı olmaya çalışıyorlar.