Kredi Borcu Olanlara Müjde!

Bankalara kredi borcu olan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Bankalar müşterilerinden alamadıkları kredi borçlarını varlık yönetim şirketlerini devrini gerçekleştirdi. Şirketler ise vatandaşların kredi borçlarını geri ödemeleri için avantajlı olanaklar sağlıyor.

Bankalara kredi borcu ya da borçları olan, borç ödemelerini uzun süredir gerçekleştiremeyen bireyleri yakından ilgilendiren resmi gazetelerde yayınlanan bu habere göre, yaklaşık olarak 2 milyon kredi borcu olan vatandaştan tahsil işlemlerini gerçekleştiremeyen bankalar tüm borçları varlık yönetim şirketlerine devir işlemlerini gerçekleştirdi. Şirketler, borçlarını ödemek isteyen bireyler için çeşitli ödeme planı seçenekleri ve taksit imkanları sağlıyor. Şuana kadar sağlanan imkanlar doğrultusunda yaklaşık olarak 500.000 vatandaşın kredi borçları kapanmış durumda.

Yasal Takip Sürecinden Sonra Varlık Şirketlerine Devredilebiliniyor

Bankadan kredi talebinde bulunan ancak bir takım nedenlerden ötürü borçlarını ödemeyen vatandaşlar için 90 gün sonra yasal takip süreci başlıyor. Yasak takipten sonra bazı borçların tahsil işlemleri gerçekleştirilirken, bazı borçlar ise üç geçse bile tahsil edilemiyor. Söz konusu bu tahsil işlemleri gerçekleştirilemeyen borçlular için varlık şirketlerine devir işlemleri söz konusu oluyor.

İlgili kurumlardan tarafından denetim altında olan varlık yönetim şirketlerinin ticari krediler kapsamında alacakları 28,7 milyar lira ve bireysel krediler kapsamında alacakları 16,4 milyar lirayı bulmuş durumda.

Varlık yönetim şirketleri kredi borçlarında bankalara göre daha avantajlı ve daha esnek ödeme imkanları sağlıyor. Vatandaşlar daha rahat koşullarda borçlarını ödeyebilme imkanlarına sahip oluyor. Şirketler, hem vatandaşlara kredi borcu ödemesinden kolaylıklar sağlıyor hem de bankalarında yüklerini hafifletiyor.