Yeniden Yapılandırma İçin Son Gün 31 Temmuz!

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, belediyeler, kamu idarelerinde olan borçların yeniden yapılandırılması için 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvurularını yapabilecekler.

Karar Resmi Gazete’de Yayımlandı

Maliye Bakanlığı, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği’ni Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınladı. Yayınlanan tebliğe göre, Maliye Bakanlığı’na bağlı olan tahsil daireleri tarafından takip edilmekte olan amme alacakları, il özel idareleri ile belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları’na ait olan alacakların yapılandırılması, matrah ve vergi artırımı, işletme kayıtlarının düzene sokulmasına ilişkin hükümlerin uygulanmasına dair usul ve esaslar düzenlenmiş oldu.

Yayınlanan tebliğ ile birlikte 31 Mart 2018 tarihli ve önce tarihli dönemlere ait olan tüm vergilerin ve bu vergi borçlarına bağlı oluşan vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamlar da yeniden yapılandırma kapsamına dahil edilecek. Aynı zamanda çeşitli kanunlar kapsamında da 31 Mart’tan önce kesilmiş olan idari para cezalarının tamamı da belediyeler tarafından yapılandırılabilecek.

Ek İmkânlar Da Sağlanacak

Aynı zamanda, yayınlanan tebliğ ile birlikte işletmelere, işletmede yer aldığı halde kayıtlarda bulunmayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlar gibi, kayıtlarda bulunduğu halde işletmede bulunmaya emtia, kasa, ortaklardan alacakların beyanı gibi imkânlar da sağlanmış oldu. Aynı zamanda İl Özel İdareleri ve Belediyeler tarafından takip edilen alacaklar da bu sayede yapılandırılabilecek.

Yapılandırılmasının gerçekleşmesi için borçluların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar borçlu oldukları dairelere yazılı olarak başvuru gerçekleştirmeleri gerekecek.