Kredi Kartı İle İnternetten Alışveriş Dönemi Bitiyor Mu?

Kredi kartı ile internetten alışveriş yapmak, Türkiye’de her geçen gün artan bir kullancısı sayısına ulaşıyor. Kredi kartlarının yanı sıra bank kartlar da internet alışverişlerin önemli bir yere sahip. Peki yeni karar ile birlikte kredi kartının internet alışverişlerinde kullanımı kapatılacak mı? İşte detaylar!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu‘nun aldığı yeni karar ile birlikte artık kredi kartları online alışveriş için kaplı olacak teslim edilecekler. 17 Ağustos 2017 tarihi itibariyle uygulanacak olan bu düzenleme ile birlikte online alışveriş için kredi kartları kapalı olarak bireylere teslim edilecek. Eğer online alışveriş yaparken kredi kartınızı kullanmak istiyorsanız, bankanızı arayarak kartınızın onaylamasını yapmanız ve internet alışverişleri için açtırmanız gerekecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) tarafından alınan karar ile birlikte, bankaların müşterilerine kredi kartı gönderiminde artık online alışveriş özelliğini kapalı tutmaları gerekecek. Müşterilerin güvenliği için uygulanacak olan bu yöntem ile birlikte, kişilerin dolandırılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kartını teslim alan bireyler, bankanın müşteri hizmetlerini arayarak internet kullanımı için gerekli onayları vererek, kartını tekrar online alışverişte kullanabilecekler.

Mevcut Kartlar İçin Tarih 17 Ağustos

Şu anda bir kredi kartı kullanıyorsanız ve bu kredi kartı ile online alışveriş de gerçekleştiriyorsanız 17 Ağustos 2017 tarihine kadar internet alışverişiniz için onay vermeniz gerekecek. Onayınızı isterseniz kartınızı temin ettiğiniz bankanın size en yakın şubesine giderek gerçekleştirecek, isterseniz de müşteri hizmetlerini arayarak onay mesajının size iletilmesini sağlayacaksınız.