Kredi Notumu Nasıl Yükseltebilirim?

Maddi sıkıntılar çekiyorsanız, bankadan kredi çekmek istiyorum diyorsanız, ihtiyaç kredisi nasıl alınır diyorsanız yazımızı okumanızda fayda var.

Çünkü maddi sıkıntılarınızı artık bir kenara atmak istiyorsanız kredi kartı kullanmak ya da bankalardan kredi çekme, finansal destek almak gibi ihtiyaç durumunuz için kredi puanınızı yüksek tutmanız gerekmekte. Peki kredi notu nedir? Kredi notu, vatandaşların geçmiş zamanlara ait olan mali verilerinin sonucunda oluşan verilerin derecelendirmesi işlemidir. Geçmiş dönemdeki mali verileriniz ne kadar iyi ve olumlu ise o kadar rahat bir şekilde bankalardan kredi çekmeniz kolay hale gelip, sorunsuz bir şekilde finansal destek alabilirsiniz.

Cevabını merak ettiğiniz kredi notumu nasıl yükseltirim sorusunda siz bireylerin bilmediği önemli bir kaç noktaya değineceğim. Kredi notu bankaların çok önem verdiği bir analizdir. Kredi notu yani kredi puanı son dönemlerde Findeks ile KKB’nin kurulması ile ön sıralarda yer almakta.

Kredi notumu yükseltmek için ne yapmam gerek diyorsanız ilk olarak var olan tüm kredi kartı borçlarını kapatmanız gerekmektedir. Bankalar ile aranızda borç sorununun olmaması gerekmektedir.

Borç ödeme işlemlerini tamamladıktan sonra kredi notunuzu güncelleştirmeniz gerekiyor. Eğer halen daha hesabınız varsa eft, havale ve benzeri gibi işlemleri gerçekleştirmek kredi notunuzu yükseltir. Eğer internet bankacılığı kullanıyorsanız, aktif bir şekilde kullanmaya devam edin. Eğer birikmiş bir nakit paranız varsa bankadan vadeli hesap açıp, paranızı yatırıp, kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

Yani kısacası aktif kredi kartı kullanmanız ve hiç borcunuzun olmaması yüksek kredi notuna sahip olmanıza yardımcı olacaktır.