Kredi Notum Düşükse Kredi Başvurusu Yapamaz Mıyım?

Bankalardan kredi çekebilmemiz için kredi notumuzun yüksekliği çok önemlidir. Çünkü kredi notumuz bizim bankalardan kredi çekebilmemizi sağlayan bir nottur. Kredi notumuzu belirleyen bizim bankalar ile olan işlemlerimiz sonucundaki ödemelerimizi düzenli ve zamanında ödemelerimiz belirlemektedir. Eğer kredi veya kredi kartı ödemelerimizi zamanında ödemez isek, kredi notumuz düşer. Zamanında ödüyorsak kredi notumuz yükselir. Kredi notunu belirleyen bankalardan sorumlu Merkez Bankası’dır. Merkez Bankası herkesin ödeme alışkanlıklarına göre kredi notunu belirlemektedir. Kredi notumuzun düşüklüğü ödemelerimizden değilde, bankalar ile pek çalışmadığımızdan dolayı da olabilir.

Kredi Notum Düşük, Kredi Çekebilir Miyim?

Çünkü oluşturulacak bir kredi notumuz olmaz. Kredi notumuzu yükseltebilmek için, herhangi bir bankadan kredi kartı alıp kullanıp, ödemelerimizi de düzenli yaptığımız taktirde kredi notumuz oluşmaya ve yükselmeye başlayacaktır. Kredi notunuz yükseldiği zaman kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kredi notunuz düşük ise, bankalara kredi başvurusunda bulunabilirsiniz ama krediniz onaylanmaz. Çünkü kredinizin onaylanabilmesi için kredi notunuzun yüksek olması gerekir. Bankaların kredi onayı yapabilmeleri için yüksek kredi notunuzun olması gerekir. Bankaların kredi verebilirlik derecesini belirleyen kredi notudur. Bu yüzden düşük kredi notu olan kişiler bankalar için riskli gruba yani ödeme zorluğu çekebilen kişiler anlamına gelmektedir. Ama kredi notunuzun düşüklüğü bankalara olan borçlarınızdan dolayı değil ise, teminat göstererek kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu şekilde onaylanması büyük bir ihtimalle olabilir.

Kredi Notum Düşükse Nasıl Kredi Alabilirim?

Üzerinize kayıtlı bir devre mülkü teminat gösterirseniz kredi notunuzun düşüklüğü pek etki etmez. Ama bankalara olan borçlarınızdan dolayı hacizlik olmuşsanız ve bu nedenle kredi notunuzda düşme olmuş ise, tüm bankaların sisteminde gözükeceği için kredi başvurunuz kesinlikle onaylanmaz. Çünkü hacizlik olmuş kişilere hiçbir banka ne kredi nede kredi kartı vermez. Bu nedenle kredi notunuzun düşüklüğü neden kaynaklandığı önemlidir.