Kırmızı Kalemliyim, Kredi Alabilir Miyim?

Kırmızı kalemli olmak kredi alabilmek için risk grubunda olmak demektir. Bu nedenle kredi alacak olan kişilerin hangi seviyelerde olduğunu bilmesi gerekir.

Kredi notu kişilerin hangi seviyede olduğunu göstermektedir. Daha önce bankalar ile olan ödeme işlemlerinde sorun yaşayan kişilerin bu seviyede olması normaldir. Kırmızı kalemli olan kişilerin daha çok bankalar ile icra işlemleri olduğu bilinir. Bu işlemlerin sonunda kredi alacak olan kişilerin puanları düşmektedir. Kırmızı kalemli kişilerin bankalardan normal şartlar altında kredi alması çok zordur. Bunun için kişilerin kredi alabilecek seviyede kredi notuna sahip olması gerekmektedir.

Kredi notu sayesinde kişilerin istekleri gerçekleşebilir. Veya bir kefil aracılığıyla gelişmekte olan bir kredi puanına sahip olunabilir. Bankalardan kredi notu öğrenmek isteyen kişilerin Findeks ve kredi kayıt bürosu ile işbirliği yapan firmalar üzerinden iletişime geçmesi oldukça mantıklıdır. Bu işlemlerin sonunda genel olarak birtakım işlemler yapılmaktadır. Bu kişiler senetle kredi veren kurum veya kuruluşlara da gidebilir. Böylece istediklerini gerçekleştirme imkanı yakalanır.

Kırmızı Kalem Kredi Uygulamasına Takılanlar için Kredi Alma Yöntemleri

Kırmızı kalem kredi uygulamasında takılan bir bireyin bankalardan finansman temin etmesi çok zordur. Kredi kullanabilmek için bireylerin sicillerini temizlemeleri gerekmektedir. Bu durumda kredi notunuzu düzeltmek için çalışmalarda bulunmalısınız. Mevcut borçlarınızın ödemelerini gerçekleştirmeli, ödemeleri zamanında, eksiksiz yapmalısınız. Kredi notunuzu yükseltmek için kredi kartınızdan otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz.

Kırmızı kalem kredi uygulamasında takılan bireyin kredi kullanabilmek yöntemlerinden biri de kefil göstermesidir. Eğer kefiliniz varsa, çok yüksek miktarlarda olmasa da kredi kullanılması mümkündür. Kredi ödemelerinin yapılamaması durumunda kefilin ödeme yapacağı garanti edilir.