Kripto Para Sektörü Büyüyor, Para Birimi Sayısı Düşüyor!

2017 yılına alternatif bir isim düşünülse, şüphesiz ki “kripto para yılı” en çok yakışan yıl olur. Yüzde binlere yakın bir büyüme elde eden kripto para sektörü, kripto para birimleri sayısında da düşüşe gidiyor.

Kesintisiz artış ile birlikte kripto para birimi sayısı 1382 adete kadar yükselmişti. Dokuz adet kripto paranın bugün içerisinde piyasadan çekildiğini duyurması sonrasında rakam 1373’e indi. Bu iniş sonrasında kripto para birimlerinin sahip oldukları piyasa hacmi de 15 milyar dolarlık bir azalma yaşayarak 606 milyar Dolar seviyesine geriledi.

Kripto para dünyasının adeta belirleyici olan Bitcoin, dünkü kapanışına göre yüzde 2,03 yükselme yaşadığı bugün, 16 bin dolar bandından işlem görmeye devam ediyor. 20 bin Dolar seviyesini gören Bitcoin, Japon bir simsarın attığı tweetler ile yaratılan spekülasyonlar sonrasında tarihinin en hızlı düşüşlerinden birini yaşayarak 11 bin dolar seviyesine kadar gerilemiş, devam eden süreçte de kendini toparlamıştı.

1373 kripto para biriminin oluşturduğu toplam piyasa hacmi 606 milyar Dolar olurken, sadece Bitcoin’in oluşturduğu piyasa değeri 269 milyar Dolar olarak kayıtlara geçiyor. Bitcoin, bu büyüklük ile tüm sanal para piyasasının yüzde 44,5’lik kısmını elinde bulunduruyor.

Son 24 saatlik süreçte kripto para piyasalarında gerçekleşen işlem hacmi ise 27,9 milyar Dolar seviyesine ulaşmış durumda.

Kripto para piyasalarındaki en yüksek hacme sahip olan para birimlerinden Bitcoin dünkü değerine göre yüzde 2,03, Ethereum yüzde 0,73, Ripple yüzde 18,86, Litecoin yüzde 0,03 oranında yükselme yaşarken, Bitcoin Cash bir önceki güne göre yüzde 1,65’lik bir düşüş yaşadı.