Maliye Bakanı Ağbal: Türkiye Ekonomisi Güçlü

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Şair Zihni Kültür Merkezi’nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yaptığı Kırklartepe Barajı’nında bulunduğu 113 milyon Türk Lirası değerindeki toplamda 14 tesissin temel atma töreninde bulundu. Törende bir takım açıklamalarda bulunan Naci Ağbal, yapılan yatırımların da Bayburt ilimiz için çok önemli olduğunu ifade etti.

Hükümet olarak tüm kalkınma projelerine her zaman destekte bulunacaklarını ve buna çok önem verdiklerini söyleyen Naci Ağbal, geride kalan 14 yıllık zaman zarfında Türkiye’de sağlık, eğitim, ulaştırma ve alt yapı gibi her sektörde daha önceki dönemler ile karşılaştırıldığı zaman önemli derece yatırım yapmaya başladıklarını söyledi. Bütün bu çalışmaları tamamlamak için tek tek çaba sarf ettiklerini dile getiren Naci Ağbal, yapılan yatırımlar neticesinde bugün ülkemizin her anlamda iftihar edilen noktaya geldiğini ve bunun sürekli olarak devam ettiğini ifade etti.

Naci Ağbal, oynanan tüm oyunlara ve yapılan tüm hesaplara rağmen ülkemizin artık kendi savaş uçağını, kendi topunu, füzesini, tankını, helikopterini yapabilen bir ülke konumuna geldiğimizi söyledi. Her şeyin altından hep birlikte kalkacağımızı, her şeyi hep birlikte başaracağımızı söyleyen Naci Ağbal, ülkemizin geleceğinin çok umut vaadettiğini, Türkiye ekonomisinin her şeye rağmen dimdik ayakta durduğunu, ekonomik bütçemizin de çok iyi olduğunu söyledi.

Ülkemizin 90’lı dönemlerinin ekonomik bütçesinin kötü olduğunu hatırlatan Naci Ağbal, önceki dönemlerde yabancıların Türkiye ekonomisi ne olacak diye sorduklarını ancak artık bunun tam tersini ifade ettiklerini, kamu maliyetinin çok sağlam olduğunu söylediklerini belirtti. Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu söyleyen Naci Ağbal, kullanılan kaynakların doğru şekilde kullanıldığını söyledi.