Ocak Ayında Borçlu Sayısı Arttı!

Bireysel kredi, bireysel kredi kartı gibi borçlar sebebi ile yasal takibe düşen borçlu sayısı, 2017 yılının Ocak ayı içerisinde, 2016 yılının Ocak ayına kıyasla bakıldığında yüzde 4 oranında bir artış gösterdi.

Günümüzde bireysel kredi ve bireysel kredi kartı kullanan insan sayısı çok fazla. Ödemelerinde aksaklık yaşayan ve 90 günlük süre zarfını doldurduğu için borcu yasal takibe düşen vatandaş sayısı ise, özellikle düşük gelirli vatandaşlar arasında çok sık karşılaşılan bir durum.

Her ne kadar bir çok banka borç transferi konusunda uygun faiz oranları ve geniş vade seçenekleri eşliğinde kredi imkanı sunsa da, bir çok vatandaş KKB skoru sebebiyle bu yöntemden de faydalanamıyor. Hal böyle olduğunda ise bir çok vatandaşın borcu yasal takibe düşüyor.

Yasal Takip Sayısınde Yüzde 4’lük Artış!

2017 yılının Ocak ayı içerisinde, 2016 yılının Ocak ayına göre kıyaslama yapıldığında bireysel kredi ve bireysel kredi kartı kullanan vatandaşlar arasında yasal takibe düşen borçlu sayısında yüzde 4 oranında bir artış gözüktü. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından yapılan açıklamada 2017 yılının Ocak ayı içerisinde tam 74 bin kişi bireysel kredi sebebiyle, tam 96 bin kişi de bireysel kredi kartı borcu sebebiyle yasal takibe düştü. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine bakarak  bir kıyaslama yapıldığında, toplamda yüzde 4’lük bir artış gösteren borçlu sayısı, 2016 yılının Ocak ayı içerisinde 151 bin kişiye ulaştı.