PTT Bünyesinde Çalışanların Sayısı 5 Yıl İçerisinde 10 bin Kişiye Çıkarılacak

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kenan Bozgeyik bir açıklamada bulunarak, 2023 yılına kadar PTT’de 40 bin olan çalışan sayısının 100 bin civarına çıkarılacağı ve 4 bin 500 olan iş yeri sayısının da 15 bine kadar çıkarılacağını belirtti. Böylelikle her 20 dakikalık mesafede bir PTT şubesinin olacağını açıkladı.

Kenan Bozgeyik, PTT Yönetim toplantısının açılışında konuşma yaparak, bu toplantıya 81 ilin CEO’larının katılacağını ve bu yıl ikinci kez düzenlenmiş olan bu değerlendirme toplantısında şirketin muhasebe, icraat ve planlama değerlendirilmesinin yapılacağını açıkladı.

Stratejik Çalışmalar Yapılıyor!

Kenan Bozgeyik ayrıca konuşmasında, ileriye yönelik atılması gereken bir takım adımların konuşulacağı bu toplantının, stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın koymuş olduğu hedeflerin ve ülkenin şuan ki gelmiş olduğu adımların, çalışma programında yer alan ana stratejiyi oluşturduğunu açıkladı.

Türkiye’de ki en köklü şirketlerden biri olan PTT’nin daha da büyümesi için çalışmalar yaptıklarını anlatan Bozgeyik, şirketin son 15 yıl içerisinde önemli hamleler yaptığını belirtti. Geçtiğimiz yıl PTT’nin kendisine emanet edilmesinin ardından yaşanan olumsuz ekonomik gelişmelere rağmen, daha ilerilere taşınması adına gayret gösterdiklerini ve bu doğrultuda şirketin geçen yıl yüzde 17,8 civarında büyüme gösterdiğini, karının ise yüzde 30 civarında arttığını da açıklamalarına ekledi.

Yeni Sigorta Şirketi Kurulabilir

PTT Genel Kurulunda 15 bin şubenin açılmasına dair karar alındığını ve ödenmiş sermayesinin de 5 bin liraya kadar çıkarıldığını dile getiren Kenan Bozgeyik, ayrıca PTT bünyesinde bir sigorta şirketi kurulması adına da bir takım çalışmaların yürütüldüğünü de anlattı.