PTT Personel Alımları Durduruldu!

PTT A.Ş., yapacağı personel alımlarına dair açıklamalarda bulundu.

Bazı personel alımlarının yürütmesinin durdurulduğunu açıklayan PTT A.Ş., ihtiyaç duyulan personel istihdamları için tekrardan gerekli düzenlemelerin yapılacağını, sonrasında ise bununla ilgili PTT personel alım ilanı başlığı altında duyuru yapacaklarının bilgisi aktardı.

Bazı personel alımlarının durdurulma kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından gerçekleşti.

PTT A.Ş. tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, son zamanlarda personel alımlarına ilişkin yönetmelik kapsamında Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karara yönelik olarak bazı yorumların ve haberlerin kamuoyuna yansıdığını söyleyerek bu konuda açıklama yapma gereksinimi duyduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın başlatmış olduğu istihdam seferberliğine ilişkin olarak PTT’nin 2017 içerisinde 5.000 personel alımı gerçekleştirmeyi planladığını ve bu kapsamda çalışmalarında hız kesmeden devam ettiğini söyleyen PTT A.Ş., Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik kapsamında personel alımlarının gerçekleştiğini, personel alımları devam ederken Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası tarafından karar alındığını, alınan karar doğrultusunda personel alımlarının iptali ya da durdurulmasına ilişkin dava açıldığını, söz konusu kararın ise 13 Eylül 2017 tarihinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından PTT’ye tebliğ edildiğini söyledi. Alınan karar sonrasında 2017/2 ve 2017/3 ilişkin olarak PTT personel alımlarının durdurulduğunu söyleyen PTT A.Ş., başvuru yapanların mağdur olmamaları için ise gerekli düzenlemelerin yapılacağını ve tekrardan personel alım ilanı açılacağını söyledi.