Ramazan Bayramına Kadar 500 Milyar Lira Daha Ödeme Yapılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımsal destek ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 2018 yılı tarımsal ödemelerin devam edeceğini söyleyen Fakıbaba, ramazan döneminde de yoğun bir şekilde devam edildiğini aktardı.

“Tarımsal Hibe Ödemeleri 10,1 Milyara Ulaşacak”

Ramazan ayından önce üreticilere yapılan ödemenin toplamda 8,5 milyar Türk Lirasına tekabül ettiğini açıklayan Fakıbaba, ramazan ayından bugüne kadar da toplamda ortalama olarak 1,1 milyar Türk Lirası ödemenin gerçekleştiğini, Ramazan Bayramı’na kadar olan süreçte de fark ödemeleri desteği, süt ve besi gibi hayvancılık destekleri ile diğer tüm tarımsal destekler için yaklaşık olarak 500 milyon Türk Lirasından fazla ödeme yapılmasının planlandığını, söz konusu ödemeler ile beraber 1 ocak gününden itibaren Ramazan Bayramı sürecine kadar üreticilere ödenen hibe miktarının 10,1 milyar Türk Lirasına ulaşacağını söyledi.

Tüm bunların sonucunda da bu sene içerisinde üreticilere vermeye planladıkları toplamdaki 14,5 milyar Türk Lirası değerindeki tarımsal desteklerin yüzde 70’lik payını vermiş olacaklarını söyleyen Fakıbaba, söz konusu desteklerin üreticiler için sağlanan nakit hibe kaynağı olduğunu, tüm bunların yanı sıra arazi toplulaştırma ve tarımsal sulama yatırımları, müdahale alımları, ihracat destekleri ile birlikte tarımsal sulama yatırımları gibi çok sayıda alanda da önemli miktarda kaynak sağladıklarını açıkladı.

Hükümet olarak her zaman ve her daim üreticilerin yanında olduklarını söyleyen Fakıbaba, Türkiye tarımına değer katan, değer verenlerin her zaman hizmetinde olmaya devam edeceklerini söyledi.