SGK’dan Erken Emeklilik Açıklaması!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, erken emeklilik konusunda herhangi bir çalışma bulunmadığını belirten bir açıklama yaptı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, erken emeklilik konusunda herhangi bir çalışma yapmadıklarını, 200 milyar Türk Lirası olması halinde erken emekliliğin mümkün olacağını belirtti. 20 milyar Türk Lirası tutarında ödeme yapıldığını belirten Bağlı,  bugünki sistemin erken emekliliği kaldırmayacağını aktardı. Primlerin yüzde 100 artırılması, maaşların da yarı yarıya düşürülmesi ile erken emekliliğin mümkün olacağını aktaran Bağlı, erken emeklilikle alakalı herhangi bir çalışma olmadığını aktardı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle bir sohbet toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Genel Sağlık Sistemi’nin Avrupa Birliği standartlarının çok üzerinde olduğunu belirten Başkan Bağlı, sosyal güvenliğin mevcut sisteminde yaşanan en büyük sıkıntının yüzde 32,7 ‘lik oranı ile kayıt dışı olma olduğunu dile getirdi.

Kadınların 58 yaş, erkeklerin ise 60 yaş ile emeklilik yaşı uygulamasının devam ettiğini aktaran SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, bu sistemin delinmesi konusunda da çabaların olduğunu aktardı. Çıkraklık eğitiminin emeklilik sistemine başlangıç olarak dahil edilmesinin talep edilmesine ek olarak günümüzde de staj sürelerinin emeklilik sürecinden sayılmasının talep edildiğini aktaran Bağlı, bu ve benzeri yöndeki taleplerin ilerleyen süreçte erken emeklilik ve emeklilik yaşının düşürülmesi gibi ana maddeleri gündeme sokacağını belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Bağlı, önümüzdeki süreç içerisinde 1.8 milyar Türk Lirası tutarındaki ilaçların da artık yerli olarak üretilmeye başlanılacağını aktardı.