Şimşek Davos’ta Fon Yöneticileriyle Görüşecek!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl düzenlenmekte olan Davos Zirvesi’ne katılım sağlayacak. Şimşek, zirvede birçok oturumda konuşmacı olarak yer alırken, dünya genelinde önde gelen yatırımcılar ve fon yöneticileri ile de ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Davos Zirvesi’nde bu yıl Türkiye adına Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katılım sağlayacak. Ekonomik Gelişmelerden Sorumlu Kurul’a üye olarak seçilen Mehmet Şimşek, Dünya Ekonomik Forumu tarafından organize edilen Davos Zirvesi’nde düzenlenecek olan birçok oturumda da konuşmacı olarak yer alacak.

23 – 26 Ocak 2018 tarihleri arasında 70’den fazla ülkeden katılım sağlayacak olan 350’ye yakın üst düzey yönetici ile düzenlenecek olan zirve, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenecek. Dünya ekonomisinin ele alınacağı zirve, bu yıl 48’inci kez düzenlenecek. Zirveye Türkiye’den Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya katılım sağlayacak.

Zirve bu yıl “Parçalanan Dünyada Ortak Gelecek Oluşturmak” teması ile hazırlanırken, zirve boyunca 4 gnde 400’den fazla oturum gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan oturumlar arasından  “Ortadoğu’da Yeni Bir Denge Arayışı”, “Avrupa İçin Yeni Liderler”, “Dünya Ekonomi Liderleri Gayri Resmi Toplantısı: Avrupa Birliği İçin Ortak Vizyon Oluşturma”, “Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Büyüme Paradigması” başlıklı oturumlarda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuşmacı olarak katılım sağlayacak.

Şimşek, aynı zamanda Davos boyunca dünya genelinde önde gelen bir çok yatırımcı ve fon yöneticileri ile de ikili toplantılar düzenleyecek. Toplantıların açılış konuşması Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından gerçekleştirilecek iken, kapanış konuşması da ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılacak.