İhracat Yapana Ödül Verilecek!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Eskişehir Ticaret Odası’nda iş adamları ile yaptığı görüşmede yaptığı konuşma büyük bir gündem yaratacağa benziyor. İş adamlar ile buluşma yaparak, buluşmada konuşan Şimşek, Türkiye’nin istihdam seferberliğine ek olarak artık ihracat yapanlara da ödül vereceğini sözlerine ekledi.

Eskişehir Ticaret Odası’nda iş adamları ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ülke genelinde 4 farklı alanda seferberlik yapıldığını sözlerine ekledi. İlk seferberliğin Cumhurbaşlanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile birlikte istihdam konusunda olduğunu aktaran şimşek, ikinci seferberliğin ise yatırım seferberliği olmasına vurgu yaptı. İhracat ve reform seferberliği konusunda da önemli gelişmelerin yaşandığını dile getiren Şimşek, özellikle ihracat yapan firma ve kuruluşlara ödüllendirme yapılacağını sözlerine ekledi.

2017 yılı içerisindeki bütçe planında verilecek olan destekleri 3 kat artırdıklarını dile getiren Mehmet Şimşek, zor bir dönemden geçildiğinin herkesin farkında olduğunu aktarırken, Türkiye’de yapılan önemli yatırımlar ile birlikte çok başarılı bir sınav verildiğini de yaptığı konuşmada dile getirdi.

İş ve talep konusunda da açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet şimşek, iş ve talep arasındaki orantının her zaman Türkiye için önemli olduğunu sözlerine eklerken, genellikle iş ve talebin kolay olduğunu, kar marjının ise nispeten daha iyi ve rahat bir şekilde oluştuğunu ifade ederken, Türkiye’de sadece iş ve talep dayalı bir model kullanarak çok fazla yol katedemeyeceğini de sözlerine ekledi.