Gıda Enflasyonundaki Beklenen Düşüşler Yolda!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ülkemizdeki gıda sektöründeki pahalılığın devam etmesinin yanında fiyatların sürekli olarak değişiklik göstermesinin enflasyonu negatif yönde etkilediğini söyledi.

Gıda fiyatlarındaki değişimin, ülkemizdeki iklim değişiklikleri başta olmak üzere bir çok farklı nedenlerden dolayı sürekli olarak değişiklik gösterdiğini söyleyen Mehmet Şimşek, fiyatlardaki bu değişimini diğer ülkeler ile karşılaştırdığımız zaman Türkiye’nin çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Mehmet Şimşek, bu durumun hem tüketicileri hem de üreticileri olumsuz yönde etkilediğini,hükümetin gıda enflasyonun sürekli artıp azalması için çalışmalarda bulunduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Gıda Enflasyonun Düşeceğini Söyledi!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu güne kadar enflasyonun düşmesi için pek çok önlem aldıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalar ile beklenen düşüşün artık gerçekleşmeye başlayacağını belirtti.

Gıda ürünlerinde daha iyi fiyatların oluşmasına destek olmak amacıyla oluşturdukları erken uyarının sıra dışı yüksek fiyatların yaşandığı mahsullere yönelik kısa dönemli önlemlerin geliştirildiğini söyleyen Mehmet Şimşek, elde edilen işaretler sonucunda buğday ürünleri, unlu mamülleri, taze meyve- sebze ürünleri ve kuru bakliyat ürünleri ile ilgili kısa dönemli önlemlerin kurulda münakaşa edildiğini belirtti.

Dışarıya en çok ithal ettiğimiz nohutu örnek veren Mehmet Şimşek, temmuz ayında yerli üretime gireceğini ve temmuza kadar yüzde 19,3’lük gümrük vergisinin sıfırlandığını söyledi.

Lojistik ve üretici birliklerine destekler, standartların yönetmeliğe yansıtılması gibi konuların kararlı adımlarla hayata geçirileceğini söyleyen Mehmet Şimşek, aynı zamanda ilk sırada meyve ve sebze yer almak üzere tüketiciden üreticiye tüm işlenmemiş gıdalarda aktif bir kontrollü işleyişin oluşturacaklarını söyledi.