Tarım Sektöründe Kırsal Kalkınma Projelerine 245 Milyon TL Hibe Desteği

Avrupa Birliği IPARD-II kapsamında sektöre destek verdiklerini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TKDK aracılığıyla toplamda 1.274 projeye 245 milyon TL hibe desteği verileceğini söyledi.

1.274 Projeye Onay Verildi

TKDK aracılığıyla 1.274 projeye onay verildiğini söyleyen Pakdemirli, hibe desteği sağlanması kararının alındığını, hibe desteği verilecek olan sektörler arasında süs bitkileri, mantar, fide ve fidan üretim tesisleri, zanaatkarlık ve yöresel ürün işletmeleri, arıcılık, arı ürünleri üretim tesisleri gibi çok sayıda sektörün bulunduğunu, bakanlık olarak 2011 senesinden bugüne kadar Avrupa Birliği kırsal kalkınma hibeleri kapsamında toplamda 42 ilde yatırımcılarla buluştuklarını bildirdi.

Tarım Sektörüne 3,6 Milyar TL Hibe Desteği Verildi

Bugüne kadar çok sayıda projeye destek verdiklerini söyleyen Pakdemirli, toplam proje sayısının 12 bin 377 olduğunu, toplamda verilen hibe tutarının 3,6 milyar Türk Lirası olduğunu, hibeler sayesinde kırsal bölgelerde yapılan yatırım tutarının 9 milyar Türk Lirasına tekabül ettiğini söyledi. Bunların sonucunda 60 bin yeni istihdam oluşturduklarını söyleyen Pakdemirli, 3 çağrıda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na sunulan projelerin tamamını destekleme kapsamına alınmasının planlandığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak kırsal bölgelerdeki yatırımların artırılması için projelere destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Pakdemirli, bu sayede istihdamın da güçleneceğini, Türkiye’nin büyümesi için her zaman destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun internet sitesinde kamuoyuyla paylaşılan projeler, yatırımcıların TKDK ile koordinatörlüklerinde hibe sözleşmesini imzalamasıyla uygulamaya girecek.